Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pane Hegre, Vy jste uklouzl na ledu a upadl na hlavu ?

Nijak jinak si totiž nedovedu vysvětlit Vaše nové návrhy na ozdravení obyvatelstva. To, že minerálka je dražší jak pivo, je sice hnus, ale Váš skvělý návrh vůbec nic neřeší. Jediné, co v tom vidím, je normální buzerace hostinských a totální výsměch nám občanům. A opět jediné co mi tady schází je blicí smailík.

Proč v tom spatřuji výsměch? Váš náměstek sám uvedl, že je to lehce splnitelná podmínka…. Když je to lehce splnitelné, tak proč to dáváte do návrhu? Hostinští mají do jídelního lístku dát jeden levnější nealko nápoj, než je sklenice piva nebo panák alkoholu? Fajn, každý druhý bude prodávat třetinku kohoutkové  vody o kačku levněji než půlitr piva, aby se vyhnul pokutě a splnil zákon, to je realita. Důsledkem toho bude zcela určitě to, že spotřeba piva a tvrdého alkoholu klesne a občané začnou pít více nealko nápojů, to je sci-fi jak vyšité.

A nyní má oblíbená věta  … A KOMU TÍM JAKO PROSPĚJETE ??

Co tím vyřešíte …vůbec nic. Jen těm občanům zase ukážeme, že my ministerská prasátka můžeme všechno. Však my vám občanům ještě ukážeme, jak fungují demokratické principy.

Návrh na plošný zákaz kouření na jednu stranu schvaluji na druhou stranu ne.  Ano je sice pravda, že se nemusí kouřit v každém zařízení restauračního typu, ale ty argumenty z těch mi jde hlava kolem.

Argument 1 : V gastronomii pracuje kolem 100.000 osob a u většiny je porušován zákoník práce, protože pracují v zakouřeném prostředí, protože mají nárok na ochranu zdraví. Fajn kdo si stěžuje na to, že pracuje v hospodě nebo restauraci, kde se kouří, tak ať si najde jinou práci. Ať se uchází o práci v nekuřácké restauraci a že jich vyrostlo jak hub po dešti poslední dobou. To je jako by si dělník na stavbě stěžoval, že se tam práší…

Argument 2: Zkušenost s cigaretami mají děti už od 1Olet. Souhlasím je to hnus, ale to už je na výchově rodičů, co si dokáží nebo nedokáží ohlídat. Co tolerují u svých dětí a jak jsou svým dětem příkladem.  A taky v neposlední řadě to stojí na těch, kdo jim ty cigarety prodal. Zvyšte kontroly, dávejte pokuty i obyčejným trafikantům, oni si to dobře rozmyslí.

Argument 3: Když to jde ve světě, tak proč by to nešlo u nás … ? K tomu nemám slov

 Už slyším rejpavé hlasy a co když jim ty cigarety koupí někdo s občankou bla bla bla … zvyšte hranici pro prodej. Cigárka od 21let, alkohol taky. Jinde to funguje, proč ne u nás, když tak strašně chcete jít po vzoru světa. Zdražte cigarety i alkohol. Kdo na to nemá, nekoupí si. Kdo chce, vždycky si na to peníze najde.

A mimochodem, když by se snad někdo chytil mého návrhu, zvýšit a zpřísnit kontroly u prodeje cigaret a alkoholu … nezapomeňte vyhlásit nějaké výběrové řízení na kontrolory a firmu, co vezme kontroly do svých rukou. Určitě by to byla poměrně zajímavá státní zakázka J

Autor: Kateřina Gajdošová | úterý 8.1.2013 17:18 | karma článku: 33,12 | přečteno: 2234x
  • Další články autora

Kateřina Gajdošová

Já jsem Rom a na tohle pracovní místo mám právo, protože jsem Rom.

Zřejmě tak nějak budou v budoucnu vypadat výběrová řízení na pracovníky ministerstev, státních podniků či samospráv. Jestli se nepletu tak tohle je přesně ta DYŠKRIMINÁCIA, kterou se příslušníci menšin tak rádi ohánějí. Zvýšit počet Romů na řídících postech plánuje aktuálně dokončená Strategie Romské integrace.

3.6.2014 v 13:07 | Karma: 40,28 | Přečteno: 3224x | Diskuse| Společnost

Kateřina Gajdošová

Palčivé téma sociálního bydlení, které zatím nikdo nevyřešil …

Já osobně považuji „sociální bydlení“ a snad někdy připravovaný zákon (má se projednávat až za 2 roky) za další mega vládní tunelíček na pár miliard a další hřebíček do rakve slušného občana tohoto cirkusu zvaný ČR. Dnešní problematika ubytoven a štědré dotování jejich majitelů není jedno z nejšťastnějších. Spousta vyhozených peněz, koncentrace bordelu, hluku a špíny na jednom místě. Avšak troufám si říct, že připravovaný zákon o sociálním bydlení toho také příliš mnoho nevyřeší.

14.4.2014 v 15:24 | Karma: 28,74 | Přečteno: 1407x | Diskuse| Společnost

Kateřina Gajdošová

Bohůšu, oprátka sa ti chystá, Andrej ti špalek podkopne ..

Všichni víme, jak Bohůš privatizoval, až stát na buben přivedl a Bakalovic famílii fajný důchod zařídil. Všichni to víme, ale trestní oznámení žádné? Andrejova hlásná trůba , investigativní novináři Idnesu, mají nezvratné důkazy. Cituji: „Dokazují to dokumenty, ke kterým se dostala MF DNES po několika měsíčním pátrání“. Tak když máte důkazy tak šup s Bohůšem do tepláků, však mu proužky půjdou k pleti.

3.4.2014 v 16:31 | Karma: 32,01 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Politika

Kateřina Gajdošová

Jak to vidí oni? Strýčkovice z pohledu serveru Romea ..

Není to tak dávno, co zpravodajci upozornili na problémy z vesnice Strýčkovice na Domažlicku. Lavina, která tato zprávu spustila, se dala očekávat. Jedni odsuzují druhé. Majorita se domáhá řešení romské otázky. Romové tento případ bagatelizují. Konečné řešení v nedohlednu.

25.3.2014 v 9:53 | Karma: 39,92 | Přečteno: 3319x | Diskuse| Společnost

Kateřina Gajdošová

Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace

Dnes 21. března je Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace a ENAR k tomuto datu neopomněl vydat svou každoroční stínovou zprávu o stavu rasismu v naší české kotlině. A co, že vlastně ten ENAR je?„Evropská síť proti rasismu (ENAR) je síť více než 700 evropských nevládních organizací bojujících proti rasismu a jiným formám nesnášenlivosti ve všech členských státech EU. ENAR si klade za cíl bojovat proti rasismu, xenofobii, antisemitismu a islamofobii a podporovat rovnost zacházení mezi občany EU a třetích zemí.“ Toť jejich představení na webových stránkách.

21.3.2014 v 9:05 | Karma: 32,03 | Přečteno: 989x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Kamion na Rozvadovské spojce skončil ve svodidlech, vyprošťovali ho jeřábem

30. dubna 2024  11:59

Pražští hasiči v úterý v noci vyprošťovali kamion, který na Rozvadovské spojce na západě Prahy...

Měl jsem dát do stanov TOP 09 právo zakladatele ji rozpustit, píše Kalousek

30. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  11:57

Zakladatel TOP 09, exministr financí Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval vedení strany a na...

Na Prachaticku se zřítil paraglidista, na louku spadl asi ze třiceti metrů

30. dubna 2024  11:52

K nehodě paraglidisty vyjížděli v pondělí záchranáři k obci Kahov poblíž Prachatic. Muž se zřítil...

Strach před africkou diktaturou a boj o důchody. SOCDEM slavila Svátek práce

30. dubna 2024  11:44

Zástupci sociální demokracie (SOCDEM) se v úterý společně s odboráři sešli na Střeleckém ostrově v...

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1619x
Nesmím koukat na zprávy, nebo číst noviny, jsem pak věčně naštvaná .... a infarkt před třicítkou ještě opravdu nechci :)

Seznam rubrik