Pane Hegre, Vy jste uklouzl na ledu a upadl na hlavu ?

Nijak jinak si totiž nedovedu vysvětlit Vaše nové návrhy na ozdravení obyvatelstva. To, že minerálka je dražší jak pivo, je sice hnus, ale Váš skvělý návrh vůbec nic neřeší. Jediné, co v tom vidím, je normální buzerace hostinských a totální výsměch nám občanům. A opět jediné co mi tady schází je blicí smailík.

Proč v tom spatřuji výsměch? Váš náměstek sám uvedl, že je to lehce splnitelná podmínka…. Když je to lehce splnitelné, tak proč to dáváte do návrhu? Hostinští mají do jídelního lístku dát jeden levnější nealko nápoj, než je sklenice piva nebo panák alkoholu? Fajn, každý druhý bude prodávat třetinku kohoutkové  vody o kačku levněji než půlitr piva, aby se vyhnul pokutě a splnil zákon, to je realita. Důsledkem toho bude zcela určitě to, že spotřeba piva a tvrdého alkoholu klesne a občané začnou pít více nealko nápojů, to je sci-fi jak vyšité.

A nyní má oblíbená věta  … A KOMU TÍM JAKO PROSPĚJETE ??

Co tím vyřešíte …vůbec nic. Jen těm občanům zase ukážeme, že my ministerská prasátka můžeme všechno. Však my vám občanům ještě ukážeme, jak fungují demokratické principy.

Návrh na plošný zákaz kouření na jednu stranu schvaluji na druhou stranu ne.  Ano je sice pravda, že se nemusí kouřit v každém zařízení restauračního typu, ale ty argumenty z těch mi jde hlava kolem.

Argument 1 : V gastronomii pracuje kolem 100.000 osob a u většiny je porušován zákoník práce, protože pracují v zakouřeném prostředí, protože mají nárok na ochranu zdraví. Fajn kdo si stěžuje na to, že pracuje v hospodě nebo restauraci, kde se kouří, tak ať si najde jinou práci. Ať se uchází o práci v nekuřácké restauraci a že jich vyrostlo jak hub po dešti poslední dobou. To je jako by si dělník na stavbě stěžoval, že se tam práší…

Argument 2: Zkušenost s cigaretami mají děti už od 1Olet. Souhlasím je to hnus, ale to už je na výchově rodičů, co si dokáží nebo nedokáží ohlídat. Co tolerují u svých dětí a jak jsou svým dětem příkladem.  A taky v neposlední řadě to stojí na těch, kdo jim ty cigarety prodal. Zvyšte kontroly, dávejte pokuty i obyčejným trafikantům, oni si to dobře rozmyslí.

Argument 3: Když to jde ve světě, tak proč by to nešlo u nás … ? K tomu nemám slov

 Už slyším rejpavé hlasy a co když jim ty cigarety koupí někdo s občankou bla bla bla … zvyšte hranici pro prodej. Cigárka od 21let, alkohol taky. Jinde to funguje, proč ne u nás, když tak strašně chcete jít po vzoru světa. Zdražte cigarety i alkohol. Kdo na to nemá, nekoupí si. Kdo chce, vždycky si na to peníze najde.

A mimochodem, když by se snad někdo chytil mého návrhu, zvýšit a zpřísnit kontroly u prodeje cigaret a alkoholu … nezapomeňte vyhlásit nějaké výběrové řízení na kontrolory a firmu, co vezme kontroly do svých rukou. Určitě by to byla poměrně zajímavá státní zakázka J

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Gajdošová | úterý 8.1.2013 17:18 | karma článku: 33,12 | přečteno: 2234x