Jiný kraj jiný mrav. Jiný cikán jiný metr.

Může mi někdo vysvětlit neustálou potřebu EU někoho někam začleňovat? Škatulkování je snad hlavní náplní prací úředníků? NE, jejich jedinou prací je vymýšlet nové a nové vyhlášky, zákony, regulace, buzerace, programy … Fondy EU zdají se býti nevyčerpatelnými a tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný…

Jak je možné, že romská rodina dostane obecní byt, s nájemním nižším než si většina dovede představit (40kč/1m2) jen za pouhý příslib, jakousi „sociální smlouvu“, že bude posílat děti do školy a že si bude hledat práci. Já myslela, že posílat dítě do školy, je má povinnost, ne?

Když jsem hledala byt v Ostravě a není to tak dávno, město nabízelo byty v katastrofálním stavu 75kč/1m2 !!!Je snad cikán „nadobčan“ ? Má snad cikán jiná privilegia, že je jeho dobrou vůlí posílat děti do školy, platit  daně, pracovat?

Českému občanovi je opět názorně ukázáno, že dokud nebude černej, nebude dostatečně řvát na pracáků a sociálně, nedostane nic. Bohužel letos se nám počasí nějak nevydařilo, tudíž tmavý nástřik  jedině ze solárka a pak  jít zkusit řvát.

Já jen pevně doufám drazí ostravští zastupitelé, že jste si do těch Vašich slavných sociálních smluv nechali zanést i doložku, že v tom přiděleném bytě bude bydlet jen ta jedna určitá rodina. Že se během měsíce nepřistěhuje stryko s rodinou a brácha s děckama a že jich tam hned nebude 15 místo 3. Že za škody odpovídá nájemce a že po něm budou vymáhány.

To že nájemné zatáhne nějaká neziskovka, je mi naprosto … víte kde.

Zajímalo by mě z čeho je ta neziskovka živa a z čeho že, chce popřípadě dlužné nájemné tedy platit.

Zajímalo by mě, jestli někdo z těch „hlaviček“ , co vymýšlí programy rozvoje a začleňování, byl někdy v bytě, kteří dokáží cikáni zdevastovat a vybydlet. Jestli by se někdo z těch úřednických šimlů vedle takové rodiny nastěhoval. A jestli, by jim faaakt nebylo trapný bydlet za jednou tak dráž, jen proto že sluníčko je letos nestihlo opálit!

 

V diskuzích se sem tam zatrolí nějaký příspěvek, že my Češi jsme jen závistivci. Já Vám vzkazuju, že jen chceme stejný metr pro všechny.

 

http://zpravy.idnes.cz/byty-pro-romy-v-ostrave-0st-/domaci.aspx?c=A130212_1888671_ostrava-zpravy_kol

Autor: Kateřina Gajdošová | středa 5.6.2013 21:42 | karma článku: 38,84 | přečteno: 2716x