Boj české vlády s epidemií aneb orgie absurdity

Žijeme ve 21. století, v době relativně vyspělé lékařské vědy. O to obtížnější musí být její výsledky ignorovat - jak to předvádí česká vláda. A v Evropě není výjimkou.

Den za dnem nám vláda nějakou formou sděluje, že za rostoucí čísla nakažených covidem mohou neočkovaní občané. A vymýšlí nátlaková opatření, jak je k očkování donutit. Nátlaková a diskriminační. Člověk by to možná nějak pochopil - jde přece o blaho společnosti jako celku!

Ale ouha. Nejde.

Je už veřejným tajemstvím, že očkování přenosu viru nebrání. Očkováním chrání každý především sám sebe - před hospitalizací a smrtelným průběhem. Tím, že se naočkuji, nechráním ostatní. A bohužel nemohu nikterak přispět k vytvoření vysněné "imunity stáda". Očkováním ne.

A co dělá vláda? Vydává množství nařízení ke kontrole neočkovaných. Zda nepřenáší virus. Že přenáší virus druhá "půlka" národa, to vládě nevadí. Tohle je ovšem POLITIKA, vážení. To nemá s bržděním epidemie společného NIC. 

Očkovaní občané vesele chodí na veškeré akce - bez testů. Chodí a trousí virus. 

Nemám v úmyslu žalovat. Bohužel - trousí. Kdo je v ohrožení, může (a měl by!) použít respirátor. Ale na co si hrajeme? Jakou logiku mají všechna ta opatření, kdy jedni za testy platí, a druzí ne? Jedni jdou do karantény a druzí ne? Jedni jsou kontrolováni a druzí ne? A přitom virus může mít na sliznici každý, o čemž mluví stále víc expertů.

Prof. Václav Hořejší, prof. Omar Šerý, doc. Rostislav Maďar... a další a další. Marně. Česká vláda a Ministerstvo zdravotnictví jsou vůči poznatkům vědy úplně imunní. Dělají politiku. 

Co je za těmito orgiemi absurdity? Představa, že když budeme věřit, že očkování je Tečka, stane se to? A půjdeme zas vstříc lepším zítřkům, ekonomickému růstu, rozkvětu turismu - ničím neomezeni? To je dětinské.

Nebo je za tím vážně - mohutný lobbing nadnárodních farmaceutických firem? Kdy vakcíny nového typu musí být za každou cenu udány? Aplikovány?

 

Pokud před rokem byla situace riskantní a epidemie špatně řízená, pak letos navíc postrádá smysl i logiku a je totálním chaosem. A naopak začíná obsahovat nebezpečné prvky, od roku 1989 v ČR nevídané. Cenzuru, diskriminaci, zkreslování dat a lhaní lidem. Aroganci vlády - nebývalých rozměrů.

V socialismu nám to vadilo.

Teď to vypadá, že jsme s tím smíření.

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Gabriela Janská | úterý 9.11.2021 21:23 | karma článku: 37,34 | přečteno: 1155x