Co je to bi-metal a jak funguje.

Možná jste se už někdy setkali s tím, že se vám najednou fén nebo žehlička z ničeho nic vypnula a po pár minutách, když jste ji zkusili zapnou, znova fungovala bezvadně dál. Nezoufejte není to nic vážného spotřebič se vám nekazí.   

Tento jev způsobuje bi-metal klik video zde . Je to vlastně pomůcka aby jste nepřišli o spotřebič kůly nadměrnému přehřátí.

   Třeba když máte dlouho zapnutý fén a vypnete ho někdy se nechce hned zapnout. Je to proto, protože je už hodně přehřátí a tenhle bi-metal ho prostě odpojil od sítě klik video zde.

Bi-metal se používá v vřadě přístrojů například v termostatech, které jsou zabudované v dvouplotýnkových vařičích, kde hlídají teplotu aby jste nemuseli vařit na plný ohřev. 

všechny zajímavé články jak vytvořit vlastní internetovou stránku zadarmo, jak vyfotit to co se vám pravě zobrazuje na monitore tím samým počítačem nebo nejnebezpečnější zvířata na světě a jak vyčisti stříbro doma levně klik zde jak se podívat do ulic po celým světě přese internet, Chcete si postavit altánek nebo naprojektovat dům?      

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marcel Gábor | úterý 14.7.2015 8:43 | karma článku: 8,20 | přečteno: 892x