"Tož, keho budeš volit ty?"

Asi jsem dostala přespříliš šílený nápad: do nového čísla místního Zpravodaje zařadit reakce lídrů našich, v současnosti sedmi největších (nejznámějších?), politických stran na dvě jednoduché otázky.

a) Jaký pozitivní přínos má mít volba vaší strany pro lidi, kteří žijí na venkově?

b) Zdá se vám fér, že politické strany (koalice, hnutí) dostávají finanční příspěvky vyplácené ze státního rozpočtu? Pokud ano, proč?

A tak jsem tyto zcela bezelstné otázky zaslala skrze elektronickou poštu předsedům stran KDU-ČSL, ODS, ČSSD, VV, TOP09, SZ, KSČM.

Ačkoliv sama neinklinuji ke KSČM ani ke KDU-ČSL, musím je překvapivě "pochválit" za to, že jako jediné dvě strany my na výše zmíněné otázky odpověděly, navíc do druhého dne od odeslání dotazů. Ostatní strany (lídři, asistenti?) se na to prostě vys..pardon, vyprdly.

Chápu, jsme jen jedna z mnoha jiných "nedůležitých" vesnic (i když máme cca 1700 obyvatel, což je na ves hojný počet). Možná, kdybych pokládala dotazy za poněkud větší "plátek", tak by to pro politické strany bylo "výnosnější". Anebo jsou ty otázky fakt tak blbý? Kolikrát jsem to už slyšela, že "není hloupé otázky" ale jen hloupých...?

Možná je to i dobou - v současné době je přece potřeba dělat hlavně na VELKÝCH věcech, oslovit co NEJVĚTŠÍ počet lidí (voličů), .."co je malé, to je hezké, co je větší, to je lepší".. Na to, jak jsme malý stát, je s podivem, kolik VELKÝCH politických stran u nás máme. Tak VELKÝCH, že jim chybí pár minut na zodpovězení dvou otázek svým "obyčejným" i "neobyčejným" voličům.

Svým způsobem to je aspoň pro mne výzva zamyslet se nad tím, nakolik investuji spousty energie do VELKÝCH věcí a zapomínám na ty menší, na pohled bezvýznamnější. A když to otočím směrem ven - nakolik lidé, aktuálně třeba politici, kteří zastupují určité ideje, je stvrzují i svým osobním životem?

Jsem si vědoma toho, že moje zmíněná snaha asi příliš nikomu z lidí nepomůže při rozhodování komu hlas dát. Abych řekla pravdu, sama jsem zmatená. Tož už zítra, hmm...

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Alzbeta Furstova | čtvrtek 27.5.2010 14:00 | karma článku: 9,26 | přečteno: 784x
  • Další články autora

Alzbeta Furstova

Něco k rodině 1

15.8.2019 v 21:25 | Karma: 8,44

Alzbeta Furstova

Manželství pro všechny?

10.7.2018 v 22:40 | Karma: 32,66

Alzbeta Furstova

Podprsenková náhoda?

6.11.2016 v 16:21 | Karma: 23,57

Alzbeta Furstova

Absurdní poplatky..

23.1.2014 v 12:40 | Karma: 16,34

Alzbeta Furstova

"Money, money, money..."

26.7.2013 v 20:03 | Karma: 12,86