- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co vše budete potřebovat k přípravě 6 porcí úžasného pilafu.
2 lžíce oliv.oleje
1 velkou, nakrájenou cibuli
3 utřené stroužky česneku (někdy jej namísto tření prostě nakrájím)
200 g ječných krupek
po 1 lžičce mleté skořice, koriandu a římského kmínu
1 lžička soli
mletý černý pepř
1 litr zeleninového vývaru
4 středně velké mrkve nakrájené na šikmá kolečka
2 středně velké nakrájené cukety
450 g vařené, propláchnuté cizrny
60 g rozinek
100 g nesolených kešu oříšků či pražených burských oříšků
čerstvá zahradní petrželka na ozdobení
POSTUP:
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli a česnek do měkka. Přidáme krupky, skořici, koriandr, kmín, sůl a trochu pepře. Přilijeme vývar, přidáme mrkev a cukety a uvedeme do varu. Pak teplotu snížíme a pod pokličkou směs dusíme na mírném ohni cca 25 minut.
Přidáme cizrnu a rozinky, dusíme ještě 5 minut. Kdyby směs vysychala, přilijeme trochu vody.
Nakonec vmícháme kešu či burské oříšky, ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem buď jen tak, v případě, že jste větší jedlíci než my, tak ještě spolu s opečenými plátky bílého chleba či toasty.
Přeji dobrou chuť. Pro nás je to mňamka.o))
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!