Senátní a krajské volby nemohou být referendem o vládě

Debata, kterou rozpoutala média o tom, že krajské a senátní volby budou referendem a zpětnou vazbou pro současnou vládu, je zneužívání situace. Není možné si vyřizovat účty přes krajské a senátní volby. Pokud tomu tak bude, dopadneme ještě hůř.

(Ne)jednání a kroky současné vlády není možné odsoudit v krajských a senátních volbách, které nás letos čekají. V senátních volbách si vybíráme člověka, který má hájit náš region, často ho známe (mnozí osobně). Nejde zde o politickou stranu, ale o volbu zodpovědného a schopného zástupce. Pokud si budeme chtít vyřídit účty s vládou v senátních volbách a zvolíme na protest no name člověka, způsobíme tím akorát to, že bude sedět  dalších šest let v senátu člověk, který ani neví, proč tam je.

Ta stejná situace je při krajských volbách. Do kraje volíme své zástupce, kteří se budou starat o fungování kraje, kde bydlíme, pracujeme, studujeme, vychováváme děti. Pokud uděláme z krajských a senátních voleb referendum o vládě, budeme se za pár měsíců tlouci do hlavy. A nadávat pak můžeme jenom sami sobě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Fruhwirtová | neděle 6.5.2012 11:39 | karma článku: 14,21 | přečteno: 693x