Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s tím, že je třeba změnit náturu a začít kupovat české potraviny.

0 0
možnosti

Pouze dodám: kvalitní české potraviny, vyráběné se stejnými dotacemi jako ty zahraniční.

1 0
možnosti

Žádná "revoluce peněženkou", žádné vyhánění zahraničních řetězců nás nespasí. Někdo s velkou mediální silou v této zemi zasel a podporuje averzi vůči zahraničním firmám, přitom je jedno kdo firmu vlastní, ale důležité je v jakém prostředí podniká a co si může dovolit. Zásadní je otázka, proč firmy působící v ČR (české z zahraniční) si mohou dovolit dovážet a vyrábět šmejdy a prodávat je dráž než kvalitní zboží za hranicemi, proč se nenajde ani jeden větší hráč, který doveze, nebo vyrobí kvalitní zboží a prodává ho levněji. Venku to jde, u nás to nejde a přitom je to jasná konkurenční výhoda, ostatní by hravě převálcoval. A tady jsme u jádra pudla, evidentně u nás funguje potravinový kartel, dokonce několik, už od výroby, zpracování až po prodej. Pěkně se to zakonzervovalo a nejde s tím hnout, už mají i tolik arogance, že nám konzumování drahých blafů chtějí nařídit zákonem. (Piti Piti Pa) Co asi dělá ÚHOS v této věci? No, nic. Proč nedělá nic? Protože součástí kartelu jsou i naši papaláši, tak proč si dělat zlou krev.

Jediná možnost jak tomu z místa občana čelit, je jezdit na nákupy za hranice. Pravda, v této době je to těžší, ale Polsko funguje normálně.

2 1
možnosti

Mám jen malou připomínku.

Měli jsme po revoluci dostatek vlastních českých obchodních řetězců a velkoobchodů, které 10 let neměli žádnou zahraniční konkurenci a mohly nabídnout obyvatelstvu i obchodníkům své perfektní služby tak, že by si zahraniční obchodní řetězce ani neškrtly.

Nestalo se tak.

;-(;-(;-(

0 3
možnosti

Jo, krámky byly, neměli jsme ale obchodníky, jen šmelináře.

0 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1802x
Jeden z těch, co mu není úplně jedno, kam naše malá, chudá a špatně spravovaná zemička směřuje

Seznam rubrik