Předčasné volby zrušeny. Legislativní problém?

Ne, chladnokrevná kalkulace. K tomu opravdu výpravné a dobře zrežírované divadlo. Komu by se chtělo vládnout v době hospodářské krize?

     A přitom to vypadalo tak nadějně. Předvolební agitace se opět dala vést pod heslem „nikdo vám nemůže dát tolik, co my vám můžeme slíbit“. Než proběhnou volby a ustaví se nová vláda, bude po krizi, a pak už to půjde jako po másle. Ale ouha. Konec krize byl najednou na rozdíl od předčasných voleb v nedohlednu. Vyhrát tyto volby by musela být politická sebevražda. A tak se to v tichosti přesunulo „na příště“. Pak se ale nedivme, že zejména v režii sociální demokracie, která by ty volby asi opravdu vyhrála…    

     Bohužel si někdy připadám, že už trpím nějakým stihomamem nebo utkvělou představou. S odstupem doby bych byl ochoten věřit, že pro naši politickou scénu nebylo právě z těchto důvodů žádným problémem shodit vládu uprostřed našeho předsednictví EU, a to rukou jednotnou a nerozdílnou Jak to, že tentokrát nesehnal Topolánek těch pár přeběhlíků, když se mu to vždycky před tím bez problémů podařilo? Odpověď je stejná. Komu by se chtělo vládnout v době hospodářské krize? Činit nepopulární opatření a nést za ně politickou odpovědnost? Děkujeme, nechceme. To radši Fischer a spol., ale my budeme do všeho kecat, tahat v zákulisí za nitky, předvádět se v parlamentu a v konečném důsledku za nic neodpovídat. Za co ty pány a dámy vlastně ještě platíme?

Autor: Tomáš Fries | úterý 3.11.2009 15:29 | karma článku: 13,76 | přečteno: 858x
  • Další články autora

Tomáš Fries

Už zase důchodová reforma 2

6.3.2023 v 7:42 | Karma: 22,48

Tomáš Fries

Už zase důchodová reforma

27.2.2023 v 0:35 | Karma: 20,19

Tomáš Fries

Málo platný, pane Blatný,

17.1.2021 v 22:03 | Karma: 33,25