Přísně tajná Transatlantická dohoda - nechci GMO vnoučata

Aneb něco tady smrdí! Přijde Ivetka za maminkou a říká: Maminko, proč jsem tak jiná než ostatní dětičky? To nevim Ivetko, dojdi se zeptat tatínka! Ivetka sklopí hlavu. Přijde za tatínkem a ptá se: Tatínku, proč jsem jiná než ostatní dětičky? To nevim, dojdi se zeptat maminky! A Ivetka sklopí druhou hlavu.... Cynické, černý humor, kruté,že? Možná. Ačkoliv české přísloví přece říká: „víc hlav víc ví!“ Já mám jen jednu hlavu a ta mi říká, že je za pět minut dvanáct. Prosím, probuďte se! Najděte si těch 18 minut a podívejte se, co nás čeká, když budeme mlčet. Česká televize v neděli 21.9. odvysílala  tento varovný dokument v  pořadu Nedej se. Tleskám!

Nejsem ekoložka, nejsem genetička, nejsem ekonomka, nejsem ani europoslankyně, ale ti všichni v tomto pořadu mluví o možných rizicích pro naši zem a celou Evropu v případě, že se dohoda o volném obchodu a investicích s USA ještě letos po schválení Evropským parlamentem  podepíše.

Když podle pana náměstka z Ministerstva obchodu by měla být takovým přinosem, proč se o ní více nepíše v našich novinách, časopisech, proč o ní nejsou televizní debaty, proč neprobíhají průzkumy veřejného mínění? O referendu ani nemluvě. To všechno jsou přece nástroje demokratického řízení státu. V našem parlamentu momentálně probíhá diskuse o tom, kdo je a kdo není „fízl“. Je to důležitější než naše budoucnost? Budoucnost našich dětí, kterým dopřejeme geneticky modifikovaná rajčátka, aby měla taková pěkná dvouhlavá vnoučátka? Budeme si pochutnávat na svíčkové plné hormonů a chemie, protože je tak úžasně americky levná? Přestože víme, jak to je se stejně úžasně levnými polskými „otravinami“ ?

Prosím vás jen o pár minut vašeho času.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10782831463-nedej-se-plus/214562248410015-tajna-dohoda

 

Samozřejmě, že přeháním. Těm laboratorním krysám živeným geneticky modifikovanou kukuřicí nenarostly sice dvě hlavičky zato pěkné rakovinové nádorky….. Máme se na co těšit!

http://www.reformy.cz/zpravy/70-mrtvych-krysich-samicek-nedoporucuje-konzumovat-gmo-kukurici-dokument-o-spolecnosti-monsanto/

 

 

Autor: Martina Franzová | pátek 26.9.2014 9:36 | karma článku: 19,46 | přečteno: 1389x