Jak "policejní praktikant" J.Kroupa do toho hodil "šrapnel"

Tak oni si o nás fakt myslí, že věříme na čápy, co nosí děti, na netopýry, co nosí pandemii a ruské diplomaty, co nosí v kufru jedy? Do kauzy "Novičok 2" hodil šrapnel investigativec Janek Kroupa ze Seznamu.cz.

 

S  použitím zmíněné účinné cimrmanovské metody zřejmě  podrobil křížovému výslechu "sprostého podezřelého" Andreje Viktoroviče K., který se v podstatě přiznal, alespoň Kroupa si to myslí!

„To musí být nějaký omyl, vezl jsem v kufru dezinfekci a bonbony,“ říká klidně před komplexem budov ruské ambasády v Praze 6.

Mimoděk tak nepřímo potvrzuje malý detail příběhu - týdeník Respekt totiž dříve napsal, že ruský agent do Česka přivezl jed ricin právě v kufru.”

A máme ho agenta, máš kufr = máš v něm jed, máš dva kufry máš v něm dva jedy! Normálně jsou totiž přijíždějící ruští  diplomaté vybaveni pouze sumkou na dva zásobníky značky "Potěmkin 007", eventuálně taktickým batohem zn. "Nu, pogodi!".

Další informaci z Kroupova článku, že naší bdělé BIS informaci o hrozícím útoku poslal anonym se věnuje další článek, tentokrát na Lidovkách.cz z 9.května.

"Jistě se odmlčí i anonym, který Česku prozradil přílet ruského zpravodajce, o němž by se kontrarozvědka jinak nemusela vůbec dozvědět. (Ha, ha!) Zcela nepochopitelné se proto jeví, kdo měl zájem na medializaci. Pomineme-li BIS, jež by podala trestní oznámení sama na sebe, a šéfa policie Švejdara, který by riskoval bezpečnost chráněných politiků, o něž pečovali jeho lidé, věděl o ruském agentovi omezený okruh ústavních činitelů. Podle informací LN to byli premiér Andrej Babiš (ANO), ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a šéfdiplomat Petříček. Největší podezření podle dosavadních poznatků ulpívá na resortu zahraničí."

A máme dalšího sprostého podezřelého, kolikpak má  pan Petříček doma kufrů? Nebo kamarádů v Respektu tedy "kundrů"?

Nová příležitost pro policejního praktikanta Hlaváčka, pardon investigativního reportéra Janka Kroupu. Co ještě dodat? Snad jen: "Hledej,Šmudlo!"

 

---

Chcete-li se sami pokochat, článek J.Kroupy na Seznamu najdete pod názvem "Vezl jsem v kufru dezinfekci a bonbony" a druhý článek na Lidovkách https://www.lidovky.cz/domov/pred-rusem-s-ricinem-varoval-ceskou-kontrarozvedku-anonym-dustojnik-fsb-mel-privezt-jeste-dalsi-jed.A200508_211848_ln_domov_sei

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martina Franzová | úterý 12.5.2020 10:13 | karma článku: 36,72 | přečteno: 1512x