CV našeho Elvise aneb Být černým psem je těžká karma

Jméno:  Elvis (po nějakém chlápkovi, co mi snad byl podobný nebo co?) Příjmení: Železník (podle pěstounky mojí matky) Místo narození: Zadní Třebáň  (mám to v papírech – tedy na tom sáčku od  pečiva, co jsem dostal sebou jako štěně…) Datum narození: 6.3.2008 Rodina a původ: Matka Eliška (neurčité rasy) Otec Sam – labradorský černý retrívr (údajně  šlechtic – říkala to máma, ale já bych řek, že já nejsem polovičně čistokrevný, ale spíš dělnického původu, tátovi totiž dalo děsně práce podhrabat se pod plotem za účelem našeho zplození)

Sourozenci – bylo nás pět (nemyslím Poláčka, toho já nežeru…i když v mládí jsem pár knížek okousal)

Pěstounská rodina:

-docela fajn smečka dvounohých, nemluví norsky, mají mě rádi, krmení a venčení probíhá uspokojivě, jen mám trochu problém s tím malým čtyřnohým, co tu už bydlel, ale nejsem rasista, holt se každému nepodaří narodit se jako pes – kočkám to zjevně nevyšlo

Vzdělání:

Základní (bohužel nedokončené – pěstounce vždy uprostřed výcviku došly motivační piškoty a frolíky, a tak jsem se místo „k noze“ a „sedni“ věnoval společenskému styku se spolužáky a hlavně spolužačkami.)

Pozitivní výhled do budoucna:

Rád bych pokračoval ve svém vzdělávání, zatím se věnuji spíše praxi. Mým snem je stát se doktorem (na veterině samo). Zatím provádím namátkové prohlídky fenek. Bohužel se často setkávám s nepochopením ze strany jejich pěstounek, nevím proč ty hysterky tak piští?  

Negativní výhled do budoucna:

Pěstounka už mě poslední dobou nepouští z vodítka -  zvláště, když se procházíme v blízkosti jakéhosi plotu, za nímž je moc budov a taky takových malých dvounohých, je tam ještě nápis SAPA. Co to znamená nevím, ale pěstounka kamarádky Sindynky  povídala, že ti malí dvounozí nás mají móc rádi.  Zvláště prý v polovině měsíce, prý je to nějaká jejich tradice, co si přivezli od někud z Asi je, nebo co?

Závěr: být černým psem je dost drsná karma, na cvičáku bylo těžko, na procházkách nebezpečno, k bližšímu kontaktu s opačným pohlavím během celého mého psího života taky ještě nedošlo, i když snaha byla…..Tak nevím, nebylo by lepší narodit se v příštím životě jako kočka?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martina Franzová | čtvrtek 12.2.2015 8:54 | karma článku: 13,66 | přečteno: 452x