Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Já do toho jdu, a co Vy?

Můj výborný nápad, jak investovat své těžce vydělané peníze a mít jistotu, že o ně nepřijdete. Neváhejte

Dobrý den. Vzhledem k tomu, v jakém projektu jsem zainteresován a že se již delší dobu zajímám o virtuální měnu, nebo chcete-li virtuální komoditu, učinil jsem jednoznačné rozhodnutí. Budu v nejbližších dnech investovat své finanční prostředky do nákupu bitcoinů (BTC). Peníze mi leží v bance a nic se s nimi neděje, respektive děje – ztrácejí na hodnotě.
Za poslední cca tři týdny jsem přečetl opravdu velké množství informací z různých zdrojů, jak by mohl probíhat vývoj ceny BTC. Na základě zjištěných faktů a po provedení krátké analýzy, jsem přesvědčen, že to není špatné rozhodnutí. Ceny bitcoinu ovlivňují především spekulanti, a tím je zaručeno, že i když cena zakolísá, především díky investorům z Číny, tak se vždycky vrátí zpět a většinou stoupne ještě její hodnota. V roce 2013 byla cena BTC více jak 1000 USD, dnes se cena pohybuje kolem 640 USD tedy cca 15.600,- Kč. Když se nestane nic zásadního, jako třeba, že by Čína přestala akceptovat obchod s BTC, tak se cena bitcoinu dostane během nejbližších 3 let na cenu 2000 USD.
Počítám s investicí cca 200.000 CZK. Tedy 200.000/15.600(cena 1 btc v CZK) tedy nákup 12.8205 BTC. Za tři roky prodej 12.8205btc*2000 usd za btc*24 cena USD tedy výsledek by byl cca 615.000,- CZK. Za tři roky zisk 300% to není špatné. Já vím je to všechno čistá teorie, ale troufám si tvrdit, že nejsem daleko od pravdy. Uvidíme někdy v roce 2020. To bude pro bitcoin revoluční rok.
Na druhou stranu je pravda, že projekt, o kterém se již delší dobu ve svých článcích zmiňuji, nabízí úroky podstatně vyšší. Ani snad radši nebudu uvádět, k jaké sumě se dá dojít po třech letech při vstupní investici 200.000 CZK. Při vyslovení této sumy, by jste si o mě řekli, že jsem magor.
Existují i jiné virtuální měny, do kterých lze investovat. Asi nejznámější je Litecoin LTC, potom třeba  Terracoin TRC, Peercoin PPC, Novacoin NVC a další. Některé dnes už možná zase ani neexistují, ale stojí za to, se zde o nich zmínit. Všeobecně ceny těchto virtuálních měn jsou výrazně nižší než u bitcoinu a musím sám za sebe říct, že mě „zaměstnává“ bitcoin natolik, že nemám čas řešit ještě něco dalšího k tomu. Někdo fandí Litecoinu více, než Bitcoinu, ale já mezi tyto nadšence nepatřím.
Ještě bych se rád zmínil o záloze bitcoinů. Hledal jsem celkem dlouho nějakou variantu jak bitcoiny jednoduše nahrát na flashku tu strčit do šuplíku, případně dle hodnoty BTC do trezoru a hotovo. Ale ono to tak jednoduché rozhodně není. Díky tomu, že jde o virtuální měnu, se kterou se platí pouze na internetu přes počítač (tablet, mobil), a vše probíhá online, tak je třeba najít sofistikovanější postupy nebo zařízení. Zálohovat QR kódy peněženek na flashku, zapisovat si na papír seedy atd., to jsou celkem jasné postupy, pro to abychom nepřišly o naše bitcointíky. Ale nalezl jsem jeden hardwarový způsob. Uznávám, není to žádná novinka, na trhu je již cca 2 roky, ale já jsem na toto zařízení přišel teprve nedávno a musím říci, že mne velice zaujalo. Už jenom pro to, že to je český výrobek. Nechci zde uvádět konkrétní název ani url adresu kde ho lze sehnat. Nicméně, Vy kdo máte opravdový zájem o BTC a máte či budete jich mít větší množství, tak si toto zařízení jistě najdete. Vřele doporučuji, já do něho určitě půjdu, ta investice za ten klid, že máte bitcoiny jako v trezoru určitě stojí.
Říká Vám něco výraz volatilita? Mě již ano. Ale je to pouze pár měsíců. Víte, kdo jsou bratři Winklevossové? To jsou bratři, dvojčata výborní veslaři a také zakládající členové Facebooku. Dnešní majoritní podílník Facebooku, kterého nechci jmenovat, je ale o podíl připravil. Stálo ho to pár desítek milionů dolarů, ale stalo se. Tito bratři se pustili do obchodování s bitcoiny a díky své inteligenci a známostem jsou velice úspěšní. Oni výraz volatilita v souvislosti s bitcoiny používají a porovnávají ho se zlatem. Dle nich je kolísání ceny tedy volatilita u bitcoinu podstatně menší než u zlata. Dle těchto zasvěcenců právě teď přichází doba, kdy investoři, kteří mají ve svém portfoliu zlato a jiné drahé kovy, přicházejí na to, že investice do bitcoinů je více než dobrý nápad. Co z toho vyplívá? Že cena bitcoinů bude stoupat, a to přece všichni chceme ne.
Co k tomu dodat. Snad jen, jestli máte prachy v bance, tak je vyberte, kupte bitcoiny, kvalitně je zabezpečte a uděláte pro své peníze více, než jakákoliv jiná banka či investice do zlata či nemovitosti.
Já do toho jdu.
 

Autor: František Vlček | středa 12.10.2016 1:41 | karma článku: 7,94 | přečteno: 333x
  • Další články autora

František Vlček

LG OLED55BX3LB - opravdu dobrá TV za slušné peníze

Televize LG OLED je díky své vlastní technologii jedinečná. Více než 100 milionů samosvítících sub-pixelů* se spojí, aby poskytlo novou úroveň televizního zážitku. Vychutnejte si nejhlubší černou, nejbohatší barvy a nejrealističtě

13.4.2021 v 14:51 | Karma: 5,30 | Přečteno: 250x | Diskuse| Ostatní

František Vlček

LG sušička RC80EU2AV4D

Volně stojící hybridní sušička s invertorovým tepelným čerpadlem v energetické třídě A+++ pojme až 8 kg prádla. Sušičku LG RC80EU2AV4D řídí invertorový motor s 10letou zárukou, která se vztahuje na motor a kompresor. Sušička dále

13.4.2021 v 12:41 | Karma: 4,08 | Přečteno: 177x | Diskuse| Ostatní

František Vlček

Jak se volilo v USA

Něco málo z mých postřehů při volbě prezidenta USA a toho co nás možná může potkat a to co nás rozhodně nemine.

14.11.2016 v 21:01 | Karma: 0 | Přečteno: 38x | Diskuse| Osobní

František Vlček

Jak je důležité mít přátele v pravou chvíli

Článek o tom, že když máte přátele a ty v pravý čas poprosíte o pomoc, tak se můžete dostat k životní šanci a posunout se někam dál.

16.9.2016 v 22:32 | Karma: 6,68 | Přečteno: 146x | Diskuse| Osobní

František Vlček

Není projekt jako projekt II

Mám pro Vás dobré zprávy. Týká se to projektu, o kterém se ve svých článcích na blogu zmiňuji. Na začátku září což je za týden, bude otevřena možnost se do projektu dostat.

26.8.2016 v 20:29 | Karma: 12,86 | Přečteno: 251x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 210x
Zajímá mne vše co nějak souvisí s nejpopulárnější kryptoměnou nazvanou Bitcoin (BTC). Její nákup, prodej, vývoj ceny a nemožnost identifikovat majitele. 

Seznam rubrik