Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nosná teze křesťanství je chybná!

   Spása nespočívá v Kristově smrti a zmrtvýchvstání! Spočívá jedině v Kristově Slově, ve kterém nám bylo jasně ukázáno, jak máme myslet, cítit, mluvit a jednat.

   Domněnka křesťanských církví, že svět byl spasen křížem a vzkříšením Krista je nesprávná! Tato teze je tragickým omylem, ba co víc, je jednou z hlavních příčin neustále se prohlubujícího duchovního, morálního a mravního úpadku civilizace na planetě Zemi.

   Člověk, který totiž tvrdí, že náš svět byl spasen Kristovou smrtí na kříži a jeho utrpením, musí být pravděpodobně slepý, když pod vnějším, třpytivým pláštíkem současné společnosti nevidí a nevnímá děsivý úpadek všech vyšších hodnot a všeobecný rozklad elementární lidskosti. Copak takto opravdu vypadá svět, který byl spasen?

   Ne, tisíckrát ne! Realita, kterou každodenně prožíváme, je sama o sobě až příliš očividným svědectvím toho, že spása a spasení musí přece jen tkvít v něčem úplně jiném, co by se v zásadním smyslu mnohem pozitivnějším způsobem odrazilo v každodenním životě jednotlivců i celé společnosti.

   Důrazně proto třeba říci: současné pojetí spásy a spasení je zkázonosný a nebezpečný omyl! Je to smrtelný uspávací prostředek, jehož prostřednictvím byla šikovně využita duchovní pohodlnost lidí za účelem získávání a rozšiřování příznivců křesťanských církví. Pozornost věřících však byla tímto způsobem odvedena od toho hlavního a nejpodstatnějšího! Od poznání, v čem je spása opravdu skrytá!

   Spása nespočívá v Kristově smrti a zmrtvýchvstání! Spočívá jedině v Kristově Slově, ve kterém nám bylo jasně ukázáno, jak máme myslet, cítit, mluvit a jednat. Kdo přijme toto Slovo a bude podle něj opravdu žít, ten zaručeně dojde k spáse. Jiná cesta k ní nevede a nikdy ani nevedla! Kdyby byl právě na tuto skutečnost církvemi kladen hlavní a jediný důraz, dnes by pravděpodobně vše na naší planetě vypadalo úplně jinak. Určitě rozhodně lépe!

   Žel, důraz se však kladl na něco úplně jiného a tímto způsobem byla výhybka, vedoucí ke skutečnému spasení, nastavená nesprávným směrem.

   Zkusme nad tím už jednou vážně pouvažovat! Naše spása spočívá jedině v životě podle Slova Pravdy, v životě podle učení Ježíše Krista! K spáse tedy může dospět pouze ten, kdo se snaží žít tak, jak nám ukázal Spasitel. Nikdo jiný!

   Lidé obecně i celý svět však nežijí podle Spasitelových slov, a proto jsou na míle vzdáleni od spásy. Ba právě naopak, kráčejí k záhubě! K své osobní i k záhubě celé civilizace! Tvrdit v takovéto situaci, že svět už byl spasen Kristovým křížem a zmrtvýchvstáním je doslova absurdní.

   Vždyť lidstvo v podstatě ještě dosud vůbec nepochopilo a neprovedlo nejdůležitější princip Kristovy nauky, spočívající v zásadě, že vůči ostatním se máme chovat tak, jak chceme, aby se jiní chovali vůči nám. Svět se ve skutečnosti vůbec neřídí principem pomáhající lásky, vzájemné podpory, úcty a lidské sounáležitosti.

   No a žel, nemalou vinu na tomto stavu mají všechny křesťanské církve, které svým věřícím správným způsobem neukazovaly, jak skutečně dospět k spáse. Ty křesťanské církve, které ještě dosud mylně prohlašují, že spása spočívá v smrti a vzkříšení Ježíše Krista. Je to lež, protože skutečná spása spočívá jedině v životě podle Kristova učení a v ničem jiném!

   Podobné omyly mohly a dosud mohou církve hlásat pouze proto, že většina věřících neměla odvahu, čas a ani chuť hlouběji se zamyslet nad tím, co jim je jejich církevní vrchností předkládáno. Slepě a bez vlastního přemýšlení pouze vše apaticky přijímali. To je ale nesprávné!

   Lidé by už konečně měli začít samostatně uvažovat, hledat a nakonec také najít spásu tam, kde opravdu je: v životě podle učení Ježíše Krista! Pokud to pochopí a zrealizují, velmi pozitivně se to projeví nejen na kvalitě jejich vlastního, osobního života, ale také na zlepšení kvality mezilidských vztahů v jejich nejbližším okolí a nakonec i v celé lidské společnosti. A až bude tímto způsobem žít většina lidí na naší planetě, pouze pak lze hovořit o reálné naději na spásu tohoto světa.

Autor: František Skopal | pátek 26.4.2019 14:49 | karma článku: 18,20 | přečteno: 828x
  • Další články autora

František Skopal

Netradiční pohled na zdraví a nemoc

Tento článek obsahuje myšlenky, nepřijatelné pro mnohé materialisticky zaměřené lidi. Tragédií všech těchto lidí však je, že žijeme v univerzu, které má duchovní rozměr.

16.6.2022 v 16:22 | Karma: 10,94 | Přečteno: 303x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Svět se klame! Chybí mu pravé poznání Stvořitele!

Miliony lidí na naší planetě se domnívají, že mají určité poznání Stvořitele. To ovšem, co mají, je jen jejich představa. Je jen jejich domněnka, na míle vzdálená od pravdy.

8.6.2022 v 14:16 | Karma: 9,82 | Přečteno: 145x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Boj dobra se zlem

Dobro a zlo! Na kterou stranu se přiklonit? Každý z nás zná bez zaváhání ihned správnou odpověď. A přece většinu lidí jaksi stále více přitahuje to špatné.

3.6.2022 v 16:19 | Karma: 8,98 | Přečteno: 183x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Blíží se výjimečný den - 30. květen!

Každoročně, 30. května, se vylévá Boží síla do stvoření. Je určena k jeho dalšímu trvání a fungování.

26.5.2022 v 16:10 | Karma: 15,10 | Přečteno: 279x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Hlasování o vydání Fica pro vazební stíhání! Duchovní rozbor

Hned, když jsem z rozhlasu slyšel formulaci obvinění Roberta Fica ze založení zločinecké skupiny mi bylo jasné, že jde o vykonstruované obvinění.

16.5.2022 v 16:17 | Karma: 7,04 | Přečteno: 109x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik