Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čistota bude soudit svět! I tebe!

   Je to zvláštní, ale lidé dneška žijí v představě, že dobrá zábava je totožná z dvojsmyslnosti a obscénností. Přesně tomu také odpovídá zábava v mnoha televizních pořadech.

   A diváci, čili lidé před televizními obrazovkami, se bezmyšlenkovitě smějí a baví, a nevidí v tom všem nízkost a bahno. Nevidí v tom veřejnou manifestaci vlastní vnitřní ubohosti bavičů a různých takzvaných osobností, které se takto prezentují.

   Nad vším bahnem nízkosti, podporovaném lidmi však trůní Čistota. Čistota jasná, ušlechtilá, nádherná, vznešená, křišťálová a nedotknutelná. Čistota, která je jako bezpodmínečný požadavek vtlačena železnými Zákony do chodu univerza. Jde o nezbytný požadavek vůči všemu, co smí být a existovat. O požadavek vůči všem tvorům, a tedy také vůči člověku.

   Projevuje se to tak, že všechno to, co ve svém nitru, ale také ve svém vnějším jednání usiluje k Čistotě, je železnými Zákony tohoto univerza pozdvihováno, povznášeno, podporováno a zahrnováno pomocí.

   Nicméně všechno to, co k Čistotě neusiluje, co je nečisté, kalné, nízké a temné je stejnými železnými Zákony stvoření odsouváno bokem od pomoci a ochrany, je tísněno, zraňováno a zatlačováno dolů, do oblastí nízkosti a temnoty, kam to podle druhu své stejnorodosti také skutečně patří.

   Na základě práva vlastního svobodného rozhodování mohou lidé kráčet buď k Čistotě, nebo k nečistotě. Cesta Čistoty a k Čistotě je cestou nahoru, dokud cesta nečistoty a k nečistotě je cestou dolů. Jde vždy rozhodování mezi pokrokem, nebo úpadkem.

   Kam spěje naše civilizace? Nahoru nebo dolů? I kdybychom teď nebrali v úvahu morálku a uznávání určitých vyšších duchovních hodnot, a zaměřili bychom se jen čistě na hmotu, čili na ekonomiku a hospodářství zeptejme se: Jde to nahoru, nebo dolů? A to již ani nemluvě o současné katastrofální pandemické situaci!

   Odpověď je jednoduchá: Jde to přesně tím směrem, který jsme si vybrali svým všeobecným příklonem k nečistotě. K nečistotě vnitřku neboli vlastních citů a myšlenek, a k nečistotě, nečestnosti a nepoctivosti našeho vnějšího jednání.

   Lidstvo si dobrovolně vybralo cestu do záhuby, po které lehkomyslně kráčí prostřednictvím svých nečistých citů, myšlenek a naivního přijímání všech vnějších nečistých podnětů, ať již prostřednictvím zábavy, televize, módy, internetu, časopisů, knih a mnohého jiného.

   Bída, trápení, bolest, nemoc, úpadek a nakonec záhuba jsou však osudem všeho nečistého, které musí být nakonec zničeno. Musí se zhroutit v sobě. Tak to totiž nekompromisně vyžaduje princip Čistoty, vrytý do chodu tohoto stvoření jako Zákon! Jako základní uhelný kámen jediné možné správné výstavby! Jako uhelný kámen, jehož váha rozdrtí každého, kdo o něj zakopne. Běda proto všemu nečistému!

   Každý z nás má právo vybrat si, kterou cestou se bude ve svém životě ubírat. Zda cestou zachovávání čistoty, jak vnější, tak i vnitřní, nebo cestou nečistoty. To, co si vybereme, se pak stane naším osudem. Osudem, přesně odpovídajícím druhu našeho rozhodnutí.

   Ti, co chtějí žít i nadále tak jako dosud, v nekontrolované nečistotě vlastního cítění a myšlení, ať si jdou klidně svou cestou. V železných Zákonech tohoto univerza je již nachystána jejich odměna!

   Nicméně pro ty, kteří chtějí mít přece jen naději na příznivější budoucnost, je tu jedna dobrá rada: Udržujete krb svých myšlenek čistý, neboť jedině takto vybudujete mír a můžete se stát šťastní.

Autor: František Skopal | pátek 5.2.2021 16:14 | karma článku: 12,84 | přečteno: 247x
  • Další články autora

František Skopal

Jak se stát dobrým člověkem?

V různých církvích je lidem doporučeno, aby byli dobří a aby se stranili zla. To je samozřejmě chvályhodné, ale velmi často chybí návod, jak konkrétně toho dosáhnout.

8.4.2022 v 16:24 | Karma: 9,53 | Přečteno: 151x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Jak úspěšně zvládnout dnešní dobu bez duševní újmy?

Události, které se na nás hrnou poslední roky, vyvíjejí velký tlak na naši psychiku. Nejdříve to byl covid a opatření proti němu. A teď je to válka na Ukrajině.

28.3.2022 v 16:20 | Karma: 13,48 | Přečteno: 205x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O důvěře v Nejvyššího, bez které nebude možné přežít

Důvěra za důvěru! Pokud nějakému člověku důvěřujeme, zpravidla také on důvěřuje nám. A podobně je to také ve vztahu k Nejvyššímu. Pokud mu ve svém životě a bytí důvěřujeme, bude i Jeho důvěra proudit směrem k nám.

22.3.2022 v 16:19 | Karma: 11,10 | Přečteno: 198x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Smysl lidského bytí

Existuje množství teorií, které objasňují, jaký má naše bytí smysl. Všechny jsou však založeny na vlastních přáních. Na tom, co si lidé představují a o čem si myslí, že je tímto smyslem.

15.3.2022 v 16:14 | Karma: 7,38 | Přečteno: 142x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Láska Boží! Také křesťané o ní někdy pochybují

Stvořitel je v křesťanské tradici vnímán především jako Láska. Jako Láska, která všem donekonečna odpouští a všechny miluje. Ale existují reálné věci kolem nás, které se s tímto vnímáním Stvořitele vůbec neslučují.

10.3.2022 v 16:13 | Karma: 5,46 | Přečteno: 107x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik