Tak nám odstřelili Bártu.

"Tak nám odstřelil toho Bártu", pravila domácí ošetřovatelka, na gauči odpočívajícímu panu Švejkovi.

"A kterého?" ozvalo z gauče, zpoza rozečteného Blesku. "Víte já znám dva. Jednoho, ten blahé paměti u nás v kasárnách hlídal ve výstrojním skladu a ukrad co nebylo přibitý. Druhý zase statečně propíjel svoji poctivě získanou penzi tady dole v hospodě Na růžku. Obou není žádná škoda".

"Ale né. Přece toho nejchytřejšího, takového toho malého, uječeného. No přece z té firmy, honem jak se jen jmenuje.? Jo. ABL."

"Tak to jóó. To máte pravdu milá zlatá! To je opravdu jiný kalibr. No, ale víte. To někdy jde raz dva. Chytrý nebo hloupý. Na to stačí, řekněme, kupříkladu takových sedm lahví těžkého francouzského vína a máte to. Jen si nalejte takový pití a dělejte reformy. To uvidíte co z vás začne vypadávat. No spíš ale hádám, že na tohohle Bártu si asi vzali něco lepšího. Třeba nějakou blondýnu".

"Jo, jo, jo pane Švejk. Nějakou Kočí. Kristýnku. Vzpomínáte, jak jste měl ten jejich předvolební kalendář. Tu s těma dlouhýma nohama."

"Máte pravdu, vzpomínám. Ona ale někdy taková blondýna nevydá ani pípnutí. Znáte tu reklamu s jogurtem. Tohle je asi něco lepšího, takového rajcovního. Hádám, že slečinka bude asi velmi vypráskaná, a s tím čím jí pánbůh vybavil to opravdu musí umět."

"Říkali, že to prý má na svědomí s tím Nečasem a Kalouskem. A navíc prý odejdou z té jejich vlády."

"A vy se divíte? To se přece nedělá, brát kamarádům jejich kmotry. Zvláště pak, když sama jste kmotr., i kdyř to na první pohled nevypadá. Voni si holt řekli - vzals nám kmotry, tak tu máš přes hubu."

"Ale co s námi teď bude pane Švejk? Co když se ty reformy zhatí. To snad opravdu skončí jako v tom Řecku."

"No nevím. Z toho bych strach neměl. Kapří nebo veverky, všichni si chtěj zachránit korýtko. Dokud je u čeho ještě mlaskat. Oni se i bez nás zase na nás rychle domluví. Já si teď skočím taky na jedno žluté orosené. Než nám na to zreformují cenu."

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Odstrčil | pátek 30.3.2012 19:30 | karma článku: 11,57 | přečteno: 719x
  • Další články autora

František Odstrčil

Jako včela nektar.

27.2.2015 v 18:54 | Karma: 8,92

František Odstrčil

Sarajevo dnes a kdysi

21.7.2014 v 15:45 | Karma: 8,90

František Odstrčil

Půl párku, a co dál?

22.1.2014 v 15:00 | Karma: 10,70

František Odstrčil

Odcházení

21.12.2013 v 19:30 | Karma: 15,68