MÁ DNEŠNÍ ČSSD PRÁVO KRITIKY?

Zdá se, s definitivní platností, že česká politická scéna se mění v jednu velikou nechutnou reality show. Strany vládní koalice hájící se mravním štítem rozpočtové zodpovědnosti se prodadají čím dále tím více do smrádnoucího bahna vlastních pomluv, odposlechů, předávání obálek a vyhazování peněz daňových poplatníků za nefunkční počítačové systémy, drahé hračky pro armádu, aj. Zatímco občané zaměstananí mimo stát musí sahat do peněženk stále hlouběji, proklamované šetření ve státním sektoru se míjí účinkem.

To, že se vládní garnitura chová právě takhle, je dáno výsledkem hradního povolebního puče, kdy vznikl onen konglomerát označující se za vládu mající mandát jako žádná jiná a opírající se o zatím nezlomnou parlamentní většinu. A tak jsme neustálými svědky babského handrkování o ničem, vytváření vládních krizí, zvláště pak ze strany vousatého vůdce veverčího klanu, které vždy splasknou, neboť která veverka chce přijít o hnízdo plné chutných oříšků. Opozice je pak všechno příliš krátká.

Opoziční ČSSD tak ani nemusí dělat téměř vůbec nic. Proti větru přece nelze .... . A tak jen zbývá trpělivě čekat, zda opět nezafouká nějaký nepříjemný větřík v podobě nějakého nového zaručeného pidislepence beroucího toužebně očekávané hlasy. Po zkušenostech s TOP09 a VV to navíc asi nehrozí. Lidé podruhé na lep nesednou, navíc když Holešovská výzva (která s Holešovem nemá nic společného) zatím vystupuje jako amatérské pimprlové panoptikum.

Otázka směrem k opoziční ČSSD je však jiná. Jaké má právo právě tato strana kritizovat to, co kritizuje a hájit zájmy obyčejných lidí? Tvrdím, že téměř žádné. Její podíl na současném mravním bahně je téměř stejný jako u stran koaličních. Vždyť jsou to neustále jedni a titíž lidé, kteří je šikovně mění svá místa a dresy. Od opoziční strany chci slyšet nikoliv pouze kritiku, vytahování starých kostlivců (které stejně nelze nijak pohřbít a za které vlastně nikdo, díky naší soudní a policejní mafii nemůže), ale chci slyšet jasný a rozhodný hlas, jak to lze řešit jinak. Říkat tyto věci otevřeně, jasně tak, aby tomu i obyčejní lidé rozuměli.

Jenže to by strana Stanislava Grosse (vzpomínáte - bilboard "Jsem sociální demokrat - myslím to upřímně"), Jiřího Palase, zlínského Martina Janečky a jiných výlupků a hrabošů. Pokud si ČSSD nezačne zametat vlastní práh, nezačne se otevřeně zbavovat vlastních pohrobků a pojmenovávat tyto věci pravými jmény, nemá jakékoliv právo cokoliv jiného měnit, natož kritizovat.

Zdárným příkladem je Baťovo město Zlín. Občané zde ve volbách jasně rozhodli o změně poměrů. Oranžovo-modrá kolalice se poroučela a dodnes si lístostivě a zatrpkle líže rány. Ovšem tento léčebný proces nejde směrem zpytování vlastního svědomí (, že pane Janečko - co jiného je převolební slib, že snížíte ceny vody ve Zlíně, když převod na vody na Veolii, a tím nejdryžší voda v Česku, je Vaše osobní dílo, než lež), ale neustálého napadání nového vedení. Před volbami, jsem zde žádal aby jste z politiky odešel. Již ji nepotřebujete (pokud jste schpen jakékoliv sebereflexe), ale hlavně ona nepotřebuje Vás a Vám podobné. Jenže ouha. Ono nic. Dokonce ani nyní, když se Vám stal problém s trestním oznámením. Co už by se u nás asi mělo stát, aby politik se vzdal svých veřejných postů a funkcí, sám od sebe, tomu rozumím. Čemu nerizumím je, ale obhajoiba takové pozice ze strany vedení zlínské ČSSD. To i Vy pane Popesko nemáte ani kouska cti v těle. Vy první by jste měl býti tou pochodní která ukáže správné světlo. I tady asi smrdí ryba od hlavy (od doby totality jako by tato pravda přetala existovat). Čeho a hlavně koho se bojíte?

Jsem členem ČSSD. Ne sice příliš dlouho, ale po důkladné rozvaze. Mám silné sociální cítění a ČSSD se mi zdála jako dobrá platforma. Ale bohužel jsem čím dál tím více svědkem podivuhodných bojů ve smyslu "opozicí za každou cenu" a útoků na všechny a na všechno. Jen ten vnitřní pohled a úklid mi uniká. Dnes říkám: jsem členem ČSSD - bohužel, nechci být ve straně která jen kritizuje a napadá a pak se diví nulovému koaličnímu potenciálu.

VYZÝVÁM VÁS PANE JANEČKO, ODEJDĚTE DEFINITIVNĚ Z POLITIKY I RADNICE. VYZÝVÁM VÁS PANE POPESKO, PŘETAŇTE BRÁNIT PŘEKONANÉ A NEOBHAJITELNÉ. VYZÝVÁM VEDENÍ ČSSD ABY SE JASNĚ DISTANCOVALO A ROZEŠLO S TĚMITO STARÝMI PRAKTIKAMI. ROVNĚŽ VYZÝVÁM VŠECHNY DALŠÍ ČLENY ČSSD, POZASTAVME SVÉ ČLENSTVÍ VE STRANĚ, POKUD SE JASNĚ NEDISTANCUJE OD ZAVEDENÝCH PRAKTIK.

Autor: František Odstrčil | pátek 30.3.2012 15:30 | karma článku: 19,20 | přečteno: 1170x
  • Další články autora

František Odstrčil

Jako včela nektar.

27.2.2015 v 18:54 | Karma: 8,92

František Odstrčil

Sarajevo dnes a kdysi

21.7.2014 v 15:45 | Karma: 8,90

František Odstrčil

Půl párku, a co dál?

22.1.2014 v 15:00 | Karma: 10,70

František Odstrčil

Odcházení

21.12.2013 v 19:30 | Karma: 15,68