Jako včela nektar.

Tak se nám pan prezident opět hezky vyjádřil. Pěkně po svém, jednoznačně a jadrně. V tom je on neprůstřelný a neomylný. Zkrátka mistr nad mistry. Když někoho nelze urazit a ponížit, hezky a pěkně od plic mu nyní popřeje smrt. Na nešťastné okolnosti a události v Uherském Brodu nehledě. 

Už když tenhle bohapustý výrok přinesly včera večer konkurenční Novinky, jsem psal, že je zbytečné se tímhle zabývat. Neboť Miloš Zeman přesně ví co říká a proč to říká, i jaká bude reakce. Hlavně ta negativní. Má totiž zvláštní schopnost v lidech probouzet tento druh energie. On sám z toho má evidentně radost a saje tuto, pro něj povzbuzující mízu, jako včela nektar. Mám pocit, že je to dosti závažná psychická úchylka a dotyčný pán by se měl léčit. Pokud to spojí s odvykáním alkoholu ještě lépe. Bohužel, Miloš Zeman již lepší nebude. Co jiní chtěli to na Hradě máme.

Jak se dalo čekat, i po tomto úletu zahlaholila z věží Hradu hlásná hradní trouba páně Ovčáčkova. Že "zavzní" další hodnotná perla bylo jasné. Leč že klesne takhle hluboko by napadlo asi málokoho. Načerpal snad Miloš Zeman a pan Ovčáček tohle spojení a asociaci díky bezesným nocím hledaje důkazy o zakolísání pana Peroutky? Snad, aby si někdejší člen redakce Haló novin  zjednal rovněž nějakého mluvčího, který by tento jeho výplod (a případně mnohé další - bohužel) uváděl na pravou míru. Zajímalo by mne, při jejich tvůrčím rozletu, kam až by byli schopni dojít.

Budiž tedy. Smrt Adolfu Hitlerovi. Byl opravdu vegetarián a asi i abstinent. Ale co jiní stoupenci této lidské zrůdy. Nebo např. Stalin? Těm co konali v jejich službách své ohavné dílo, jen byli jaksi jako většinová populace a jedli maso. Těm budeme přát dlouhého života a třeba na stránkách Haló novin je budeme velebit? Nezavání tohle hradní podobenství odpornou demagogií a zlehčováním nacismu a fašismu (=komunismu). Na to nechť si odpoví každý dle své volby.

Jsem člověk mírný a v naší boží kotlině už i na ledasco zvyklý. Nicméně mám pocit, že už je třeba hradnímu týmu vyhlásit občanskou neposlušnost. Nemyslím červené karty, či cosi vykřikovat, třeba jsou na Hradě barvoslepí a snad i hluší. Ani žádnou hladovku. Jsem ochoten na protest proti přítomnosti těchto pánů na Hradě vzdáti se masa a býti veganem. A na tričko si třeba napsat. "Jsem vegetarián a chci zemřít pro Miloše Zemana!" Vzhledem k tomu, že by se na Hradě stejně nic nepohnulo, asi zůstanu u stejné stravy. Leč zkušenost by to mohla býti zajímavá. Nicméně pokud by se toho chtěl někdo spoluchopit, rád se přidám.

Znám řadu lidí, kteří Miloše Zemana volili. Dobrovolně. S pevnou vírou, jen nevím v co, ale to je svoboda demokratické volby. Jsou to lidé slušní a uvážliví, kterých si hluboce vážím. Mrzí mne, že právě tyto lidi Miloš Zeman neustále dehonestuje. Jsou-li ti však ostatní voliči, s odpuštěním, stejná žumpa jako on, pak potěš pán bůh.

Nu co. Budeme mít i nadále na Hradě muže, kterého dle ústavy musíme oslovovat "pane prezidente", a který i nadále bude nasávat i onu energii vyvolávanou svými výroky, jako ta včela slaďoučký nektar. Jen aby si dotyčný uvědomil, jak se říká: "po všeckém zůstane slušně řečeno nic, jen po včelách med". Tož věřím, že si ho dopřejeme do hojnosti. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Odstrčil | pátek 27.2.2015 18:54 | karma článku: 8,92 | přečteno: 212x