Strany a veřejná korupce, kdo z koho a koho lízne korupce . 2011

Není korupce, jako korupce, dobře organizovaná korupce, je již od dob starověku. Ono se korumpuje, kde co a kde kdo. Již od dob říše ŘÍMSKÉ, jako největšího a nejdéle trvajícího státního útvaru je všem známá korupční taktika senátorů ŘÍMA. A pochopitelně i tím nastává doba úpadku Říma, jako hegemona světové říše. Kdo, a nebo co, donutilo ŘÍM kapitulovat?? Byly to prosté, sprosté barbarské kmeny, které se dokázaly sjednotit proti ŘÍMU. Tak musí postupovat i náš lid v boji za vyspělou demokracii, bez korupce.

                   

                         Strana WW součásti státní korupce.

 

WW= VĚCI VEŘEJNÉ politická strana na našem malém zapšklém dvorečku a její celková finanční jistina je neradostná. Strana WW dostala od státu 78 milionů+ 21 milionů dostala strana darem. Celkové náklady na provoz strany rozpočtové odpovědnosti, ale  dosáhli závratné výše 114.5 milionů Kč. To ekonom podnikatel ss. Bárta v jedné osobě nevěděl ?? Strana není přece dojná stračena, ovšem může se stát velmi dobrou slepičkou, co snáší zlatá vajíčka. Tedy  15.5 milionů rozdíl v neprospěch strany je na začátek docela slušná sekera. Kde vezme strana takového kalibru na ztrátu je veliký otazník.

 

Chci připomenout jen to, že to je  prostý dluh. A se sprostým  dluhem se nemá moc člověk vytahovat. Zvláště, když člověk ražení ss. Bárty se vytahuje, jak si žil v ABL, jako majitel firmy s několika statisícovými měsíčními platy. Lid si odpoví sám!!!

Je víc než zřejmé, že na úkor lidí které zaměstnával. On ten zisk by nebyl takový páni podnikatelé, když řádně zaplatíte lidem mzdy, aby nemuseli chodit žebrotou.  

 

Je velmi zajímavé, že největšími dárci této strany jsou její prominenti, kteří jistě mají zájem dostat své těžce vložené peníze zpátky, nebo i jinak!!

Například pan Bakala dal této straně 6 kulaťoučkých melounků, pan Semerák 4 milionky, pan Janovský 2.5 mil, pan Babák  2.3 mil, pan Bárta  1.4 miliónky. Další sponzoři dali po několika stovek tisíců, včetně členů strany a jejich sympatizantů.  Politická strana WW a její vedení se dostalo velmi sebejistě na cestu zájmů, které jsou v politice celkem běžné. Je to hlavně  zájem v rozvoji zázemí (kontaktů), aby firmy mohly profitovat na státních zakázkách.

Závěr:

Tím pádem se politika stává hlavním podílníkem na korupci a  přímo za účasti státu a jejich úředníků se podílí na nejedné cinknuté státní zakázce. Ovšem, že  to je nehorázný BORDEL za přítomnosti ústavních činitelů, na všech úrovních. My lid to nechceme, je to jen na úkor nás všech ve státním útvaru!!

Přitom stát a jeho kontrolní funkce nejsou nezávislé, jak proklamují média, včetně politiků. Protože zde chybí to, čemu se říká vyspělá demokracie a její vrchol ÚSTAVA VYSPĚLÉ DEMOKRACIE. Jako garant občanských i lidských práv, pokud možno nekrácených zákonem!!

Stanek František Fanuel

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Frantisek Stanek | čtvrtek 31.3.2011 14:10 | karma článku: 10,94 | přečteno: 853x