Proč strašíme neonacismem - fašismem v 21 stol. 2009.

Neustále slyšíme neonacismus -fašismus a projevy nějakého rasismu na občanech všech národností žijících ve svazku  společného domu EU. Jednotlivé státy nesou demokratickou odpovědnost za ústavní pořádek a při přijímání nových členů  (národních států) do společného domu EU byla jistě učiněna revize ústavních pořádků v příslušných státech.  

Německá spolková republika a jiné evropské státy prošly vývojem historické zkušenosti  v kterých se ukázala řada vlivů, které měly jednoznačně negativní význam na občanská i lidská práva v kontextu boje za nezávislost, svobodu a demokracii (vyspělá demokracie je vyšší stupeň). Je jasné, že byly použity metody ne vždy v souladu s ústavami a zákony dotčených států ( revoluční nálady - sociální a společenské krize) např. nástupnické státy Rakouska -Uherska, USA, Latinská Amerika, bývalé kolonie pod sférou vlivu takz. mocností ap.

Všude  docházelo ke střetu se státní mocí ,tu mírně řečeno pokojně, tu násilně. Je-li tedy útok  na státní zřízení vynucen bojem (násilím) jedná se o fašismus- neonacismus?? Jistě, že se nejedná to by nemohl být  ani rok 1989 v Bohemia.cz. Nejedná  se snad o přirozené právo na takový pořádek, který zaručí zbavit moci tyranů, či vlády omezující osobní svobody a lidská práva?? Což se děje přeci dnes a denně (omezování lidských práv)!! A  nikdo to nepovažuje za fašismus- neonacismus!!!!

Co je tedy společné pro fašismus- neonacismus??? Může to být slovní hříčka?? Může to být pohled  ze strany vítězné mocnosti ve vyhrané válce? Může to být nálepkování občanů dle zvůle státní moci k zastrašení projevů občanské společnosti??

Zruště tedy srp a kladivo jako symbol fašismu rudého a ne jen šikanovat svastiku, kdo ví co to znamená z pohledu náboženství?

Může??

Nemůže!!! Socialistický stát a politické elity nemůžou nejsou svobodné.

A každý takový krok (nezaručení občanských i lidských práv) je proti ústavní a odporuje mezinárodnímu právu a listině základních práv a svobod (nutné zakotvit v ústavě) neotesaných  zákonem. Kriminalizovat občany s poukazem ty jsi nácek, fašista či neonacista je potlačením všech principů právního státu, který se snaží řešit svoje mindráky formou kriminalizace, zastrašováním a politické elity tomu dávají nezákonnou  legitimitu (sami nedodržují ústavu -zákony).

Fašismus- neonacismus, komunismus, socialismus jsou zločinné ideologie, které plodí různé vášně ( závist,neschopnost,možnost okrást (legálně) bohatší jedince).  Ty to formy jsou   založené na sociálním státě viz. NSDAP,komunistické a socialistické strany RVHP. Mezi nástupnickými státy,které praktikovaly socialismus se odrazila letitá snaha utlačovat občany s cílem nevybočit z řady, držet hubu a krok.

Proto útok na demokracii formou ty jsi fašista, neonacista. Po takovém slovním útoku je navozena atmosféra ,jako ve špatném filmu, někteří občané jsou označeny, jako fašisti a neonacisti. Přitom komunistická strana se socialistickou stranou se směje (nejsou přeci fašisti?) dobře připravenému plánu STB. Hrozíli socialistům-komunistům  nebezpečí v demokracii (zákaz fašistické ideologie= sociální stát, snížení vlivu na politiku) objeví se karta fašismu -neonacismu.

Přitom je to nesmysl po prvé je to historie a po druhé je to fraška. Dnes jde státní neústavní moci o zastrašení občanů, kteří se nebojí a neprožili doby komunismu.  Tím je přeci   mladá generace (je soudruzi jiná, nebojácná a umí se združovat i shromáždit ) , která chce naplno využívat všech občanských i lidských práv a svobod a nenechá si to umělou demokraci s navoněnou bídou vzít.

Stát řeší problémy nejednotně bez občanské společnosti a jednotlivé vážné problémy občanského soužití neřeší z pohledu těch občanů co se to týká. Druhá strana občanů (cigáni) zneužívá mezinárodního televizního šou, že jim  je ubližováno ,jak ze strany státu tak i ze strany majoritní společnosti. Ono je to přesně naopak( zloděj křičí chyťte zloděje a kdo jinému jámu kopá sám do ní padá). Příklady neuvádím, každý si doplní ze svého okolí  ze zkušenosti!! Jen bych poradil je to zadarmo: ne všechno co řekne stát je černé a nebo bíle, většinou je to naopak.

Závěr:

Termín (slovní) fašismus a neonacismus je socialismus- neokomunismus, přitom jeho cesta vede otupit demokracii a je jedno jestli to bylo v Německu a nebo v Rusku1918 -1933  či dnes v Latinské Americe (Chavez), Cuba ap. Všude se dostal k moci revoluční cestou a zrušením občanských i lidských práv( to je fašismus a neonacismus) a tím se dostavá trvale k moci, neposiluje demokraci, omezuje ji zákonem. Přitom lidská práva  daná ( organizací národů) dnes chartou OSN jsou nezcizitelná.A svět mlčí, mlčí je socialistický i neokomunistický. Asi proto!! 

Svět vždy  mlčel k projevům antisemismu či genocidní formě antisionismu, jak za fašismu hnědého Německo.Tak za fašismu rudého dnes v Latinské Americe nebo na Arabském poloostrově  a svět opět mlčí. Co k tomu dodat?? Chce se mi zvracet z nedemokratické OSN a jejího antisemitismu (fašismu-neonacismu). Spolková republika Německo je vyspělá demokracie a její přístup k minulosti je příkladný a ne jen ve splnění reparací vůči nárokům vítězných mocností.  

Stanek (Fanuel) 

Autor: Frantisek Stanek | neděle 10.5.2009 20:41 | karma článku: 8,81 | přečteno: 665x