Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč strašíme neonacismem - fašismem v 21 stol. 2009.

Neustále slyšíme neonacismus -fašismus a projevy nějakého rasismu na občanech všech národností žijících ve svazku  společného domu EU. Jednotlivé státy nesou demokratickou odpovědnost za ústavní pořádek a při přijímání nových členů  (národních států) do společného domu EU byla jistě učiněna revize ústavních pořádků v příslušných státech.  

Německá spolková republika a jiné evropské státy prošly vývojem historické zkušenosti  v kterých se ukázala řada vlivů, které měly jednoznačně negativní význam na občanská i lidská práva v kontextu boje za nezávislost, svobodu a demokracii (vyspělá demokracie je vyšší stupeň). Je jasné, že byly použity metody ne vždy v souladu s ústavami a zákony dotčených států ( revoluční nálady - sociální a společenské krize) např. nástupnické státy Rakouska -Uherska, USA, Latinská Amerika, bývalé kolonie pod sférou vlivu takz. mocností ap.

Všude  docházelo ke střetu se státní mocí ,tu mírně řečeno pokojně, tu násilně. Je-li tedy útok  na státní zřízení vynucen bojem (násilím) jedná se o fašismus- neonacismus?? Jistě, že se nejedná to by nemohl být  ani rok 1989 v Bohemia.cz. Nejedná  se snad o přirozené právo na takový pořádek, který zaručí zbavit moci tyranů, či vlády omezující osobní svobody a lidská práva?? Což se děje přeci dnes a denně (omezování lidských práv)!! A  nikdo to nepovažuje za fašismus- neonacismus!!!!

Co je tedy společné pro fašismus- neonacismus??? Může to být slovní hříčka?? Může to být pohled  ze strany vítězné mocnosti ve vyhrané válce? Může to být nálepkování občanů dle zvůle státní moci k zastrašení projevů občanské společnosti??

Zruště tedy srp a kladivo jako symbol fašismu rudého a ne jen šikanovat svastiku, kdo ví co to znamená z pohledu náboženství?

Může??

Nemůže!!! Socialistický stát a politické elity nemůžou nejsou svobodné.

A každý takový krok (nezaručení občanských i lidských práv) je proti ústavní a odporuje mezinárodnímu právu a listině základních práv a svobod (nutné zakotvit v ústavě) neotesaných  zákonem. Kriminalizovat občany s poukazem ty jsi nácek, fašista či neonacista je potlačením všech principů právního státu, který se snaží řešit svoje mindráky formou kriminalizace, zastrašováním a politické elity tomu dávají nezákonnou  legitimitu (sami nedodržují ústavu -zákony).

Fašismus- neonacismus, komunismus, socialismus jsou zločinné ideologie, které plodí různé vášně ( závist,neschopnost,možnost okrást (legálně) bohatší jedince).  Ty to formy jsou   založené na sociálním státě viz. NSDAP,komunistické a socialistické strany RVHP. Mezi nástupnickými státy,které praktikovaly socialismus se odrazila letitá snaha utlačovat občany s cílem nevybočit z řady, držet hubu a krok.

Proto útok na demokracii formou ty jsi fašista, neonacista. Po takovém slovním útoku je navozena atmosféra ,jako ve špatném filmu, někteří občané jsou označeny, jako fašisti a neonacisti. Přitom komunistická strana se socialistickou stranou se směje (nejsou přeci fašisti?) dobře připravenému plánu STB. Hrozíli socialistům-komunistům  nebezpečí v demokracii (zákaz fašistické ideologie= sociální stát, snížení vlivu na politiku) objeví se karta fašismu -neonacismu.

Přitom je to nesmysl po prvé je to historie a po druhé je to fraška. Dnes jde státní neústavní moci o zastrašení občanů, kteří se nebojí a neprožili doby komunismu.  Tím je přeci   mladá generace (je soudruzi jiná, nebojácná a umí se združovat i shromáždit ) , která chce naplno využívat všech občanských i lidských práv a svobod a nenechá si to umělou demokraci s navoněnou bídou vzít.

Stát řeší problémy nejednotně bez občanské společnosti a jednotlivé vážné problémy občanského soužití neřeší z pohledu těch občanů co se to týká. Druhá strana občanů (cigáni) zneužívá mezinárodního televizního šou, že jim  je ubližováno ,jak ze strany státu tak i ze strany majoritní společnosti. Ono je to přesně naopak( zloděj křičí chyťte zloděje a kdo jinému jámu kopá sám do ní padá). Příklady neuvádím, každý si doplní ze svého okolí  ze zkušenosti!! Jen bych poradil je to zadarmo: ne všechno co řekne stát je černé a nebo bíle, většinou je to naopak.

Závěr:

Termín (slovní) fašismus a neonacismus je socialismus- neokomunismus, přitom jeho cesta vede otupit demokracii a je jedno jestli to bylo v Německu a nebo v Rusku1918 -1933  či dnes v Latinské Americe (Chavez), Cuba ap. Všude se dostal k moci revoluční cestou a zrušením občanských i lidských práv( to je fašismus a neonacismus) a tím se dostavá trvale k moci, neposiluje demokraci, omezuje ji zákonem. Přitom lidská práva  daná ( organizací národů) dnes chartou OSN jsou nezcizitelná.A svět mlčí, mlčí je socialistický i neokomunistický. Asi proto!! 

Svět vždy  mlčel k projevům antisemismu či genocidní formě antisionismu, jak za fašismu hnědého Německo.Tak za fašismu rudého dnes v Latinské Americe nebo na Arabském poloostrově  a svět opět mlčí. Co k tomu dodat?? Chce se mi zvracet z nedemokratické OSN a jejího antisemitismu (fašismu-neonacismu). Spolková republika Německo je vyspělá demokracie a její přístup k minulosti je příkladný a ne jen ve splnění reparací vůči nárokům vítězných mocností.  

Stanek (Fanuel) 

Autor: Frantisek Stanek | neděle 10.5.2009 20:41 | karma článku: 8,81 | přečteno: 665x
  • Další články autora

Frantisek Stanek

Sláva Ukrajině! 5784::::2024 Sláva USA 5784::::2024

Tak po dlouhé době míru a spolupráce zase troška napětí! Evropa slušná kolonie po roce 1989=2024. ++ No není to legrace! Tak je i dnes vidět horizont změn, i přes cenzuru: Je jen otázkou času než to Evropa pochopí!

27.2.2024 v 2:23 | Karma: 0 | Přečteno: 6x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Tak hned Česká vláda v popředí pozornosti EU. 2022

Máme takový obraz a ten fakt není hezký, že jsme kverulanti. Ovšem nová vláda s tím jak se popasovala s náporem azylantu z Ukrajiny. Tedy klobouk dolů. Otázka vždy bude znít. Jestli pro dobrotu zas nepřejdeme na žebrotu.

3.7.2022 v 18:26 | Karma: 0 | Přečteno: 29x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Nejsem mamánek soudruha Babiše ..Křetinského.. Bakali 1989::2022

Ale jestli to cenzore uznáš za vhodný v rámci demokracie svobody slova tak to nesmázneš. Ovšem tady demokracie neplatí tady platí jen miliardy. Moje parketa sociálně..lidsko..právní rozměr. Mezinárodní pakt 1976.

14.5.2022 v 2:52 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Vánek nebo vítr, či vichřice radostné jaro je zde. 2022

Všichni se ptáme, kde radost zůstane. Zda v kapradí, kde se neztratí. A nebo někde jinde třeba na planetě LINDE.

22.3.2022 v 22:49 | Karma: 0 | Přečteno: 29x | Diskuse| Poezie a próza

Frantisek Stanek

Poezie jako forma cenzury 2022 v České republice. 2022

Poezie moje milá je. Má to však háček, otevíráček. Tak jak pohádka je v ve střetu zájmů, já se chovám jak decimelka bláznů Ano v narkóze, lze snad přidat háček. Ale přece, to vidíme všichni, kolaborace je náš rádce. Lidé bděte 022

17.3.2022 v 23:27 | Karma: 0 | Přečteno: 20x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Pomalý návrat žen do práce po dětech? Je čas více zapojit otce, říkají experti

16. června 2024  20:20

Česko patří mezi země s nejpomalejším návratem rodičů po rodičovské do práce v celé Evropské unii....

Dělníci se zasekli v tubusu elektrárny. Ven je dostali až hasiči

16. června 2024  20:12

Hasiči v neděli několik hodin zachraňovali čtyři dělníky z převráceného vozíku v tubusu...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik