Právo na slušný život=právo na práci.2011

Stát je na pokraji úpadku ve všech rovinách. Stát se taky dostal, díky neschopným politikům na okraj společnosti do jedné roviny se zlodějem a lichvářem. Každý si v tom bordelu  dělá, co ho napadne a morálka i odpovědnost před vlastním lidem je ,,fuč." Nikoho to nebolí, natož, aby se někdo styděl. Defenestrace je jediné a smysluplné řešení ve vlastním státním zájmu ,,Lidem pokoj dobré vůle"

            Právo na slušný život = právo na práci.                                                     

Právo na práci a nebo slušný život, když občan nechce krást a loupit je na pořadu každý den od roku 1989. Peníze jsou přece jen pro pořádek na zaplacení nájmů i životních nákladů. To vše přece něco stojí. A přesto stát není schopen zabezpečit ani takové základní požadavky lidu, jako je bezpečnost, nízké daně, vysoká životní úroveň = zaměstnanost.

 

Od dob budování socialismu od roku 1918  se v našem státě vytvářela a vytváří kasta občanů, co si jsou před zákonem rovnější. Staví vily, kupují byty a ostatní občané platí nájemné, živoří od výplaty k výplatě.  To je ta socialisticko-komunistická rovnost. Je to způsobeno tím, že  lid se od dob selských bouří vzdal svého práva na svobodu. A výrazný nástup demokracie od roku 1848 zaručil vzdání se svého vlastnického práva k půdě. Přitom  půda přece jenom měla a má státnický význam. Jako celku státu v určitých hranicích.

 

Rodové i kmenové společenství bylo nahrazeno vládou demokracie, která jasně ukázala neschopnost řešit místní, sousedské. A posléze i globální výzvy.  Dnes je vidět, že politika, politické strany, které vytvářejí demokratické prostředí se  u nás i v Evropě ocitly na hraně propasti. Jednotlivé státy v Evropě i v USA jsou tak zadlužené, že není šance se z dluhů dostat. Zbývá jediné!! Dluhy odepsat a nabídnout k socialistickému ,,KAPITALISMU.“ Alternativu bez socialistického kapitalismu.  Kapitalismus bez přívlastků!!

Jde to??

No zcela určitě. Lze to nahradit vyspělejším státním systémem založeném na vyspělé demokracii, která ve své podstatě je založená na univerzálních občanských i lidských právech. Které jsou zákonem  zbaveny… socialismu-- komunismu, jako dětské nemoci demokracie. Kapitalismus nemá totiž žádnou alternativu má jen jednu schopnost znemožnit neschopné i líné.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 16.5.2011 10:18 | karma článku: 8,55 | přečteno: 933x