Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hradní politolog J.Pehe a jeho pohled na polistopadový vývoj.2011

Máme zde hodně politologů.!! Jední se pasují do role levicového vidění světa, druzí se hrdě hlasí k pravicovému vidění světa. To je v pořádku, ale už není v pořádku, že jsou zde pošlapávana naše univerzální občanská i lidská práva, pokud možno nekrácená zákonem. Proto jsem si dovolil poukázat, na jeden fakt, žádná změna systému od socialismu ke kapitalismu 1989 zde neproběhla. Co se zde jen změnilo je jen to, že místo slova dělník se používá dańový poplatník  a místo slova socialistický se používá demokratický. Přesněji řečeno socialisticko- demokratický- sociální stát. Jak podobné Urválkově lidově demokratickému zřízení 1945-48.

                                         Žádná  reforma se nedá dělat v recesy, stagnacy!!

Dostal jsem info, že J.Pehe dne 8.3. 2011  na blogu.aktualně.centrum píše, tak jak píše. Je to pohled socialistického politologa, který má jistě své místo mezi svými druhy, soudruhy. Pojednává o nešvarech (korupce, soudnictví, ekonomika), které naši polistopadovou ostudu 1989 drsného sametu- socialismu provází. Potud bez námitek a v celku souhlasím.

,,KDYBY“???

Jen je, ale na místě zvídavá otázka?? Kdo s kým a hlavně jak, ten samet s kým  zamet po roce 1989. Dále se snaží  na určitých faktech ukázat, kde by jsme mohli být, ,,kdyby“ ???? Ovšem to ,,kdyby“ nás provází již přes 60 let ubohého a závistivého socialismu, který nemá v 21 století v Evropě i v USA žádné opodstatnění. On ten socialismus -komunismus je totiž brzdou vyspělé ekonomiky, nových, vyspělých technologii a nového myšlení….. ,,Vyspělé demokracie“.

Ona socialistická demokracie se ukázala po celé 19-20 století, jako dívka lehkých mravů!!!. To nepříjemné ,,kdyby“ se jmenuje socialismus s lidskou tváří ,čili od bohatství státu k bídě lidu i státu. Tuhle jednoduchou větu si musí občanská společnost neustále opakovat. Klasik by řekl učte se… učte se… učte se.

Především J.Pehe, my všichni jsme součástí této neradostné, smutné skutečnosti, která nás všechny trápí, mrzí.  Je škoda, že takový nepolitik Havel, Klaus apod. neumějí nastavit vizi státu, bez socialismu a komunismu. Přitom by stačilo málo z pohledu vyspělé demokracie. Změnit jen ústavu a povýšit občanská i lidská práva nad státní moc, systém státu = ústavní zákony +zákony. Které už ze své podstaty jsou jen nástrojem  moci po které touží politik a byznys= KAPITÁL.

  1. Možná, že Klaus, Havel po celou dobu, co  v politice pracují, pracují jen ve prospěch socialismu i komunismu Ruské federace. Jsouce sice maskováni jen verbálním odsuzováním socialismu+ komunismu, přesto je praktická politika  usvědčila ze ,,LŽI“…. 1989- 2011.“   

Proto se!!!

Mediální moc, která je ještě z velké části demokratická, tak se  musí spojit a vykořenit nesmyslná vládní i opoziční socialistická rozhodnutí.  Rozuměj: nesmyslná, politická hazardní rozhodnutí, která se mění, jako počasí. Zásadně tato politika slouží v neprospěch státu i lidu.

Účinnou obranou, která by měla vést k  tomu cíli by měla sloužit-- široká blogerská- internetová svobodná komunita v Evropě i USA. Občanská združená společnost Facebook- Twiter aj., jako nezávislá ale účinná, jak vládní tak i opoziční síla, která je nezkorumpovatelná ve smyslu vyspělé demokracie. Nový politický systém (řád). NPS!!!

Učit se….učit se… učit se!!

Oportunismus = socialismu i komunismu přes mediální scénu je čím dál silnější a lid, který nezná zásady socialismu a komunismu trpně mlčí. Slovy: ,,bojí se otevřít ústa.“  Mohl bych zde citovat klasiky socialismu a komunismu, jejich díla  i klasika který vše uvedl v život v carském Rusku, ale obávám se, že lid tomu složitému pojmu neporozumí, on tomu totiž rozumí málokdo, možná ještě ss. Milouš Jakešů. A protože tomu skoro nikdo nerozumí, tak si socialismus i komunismus udělal z lidu otroky ve vlastním národním  státě. Jejímž předvojem byly i jsou. Hlavně nedemokratické (fašizující) socialistické a komunistické strany.

Závěr:

Pokusím se v několika větách vystihnout podstatu socialismu a komunismu. Ovšem ne jako s. J. Pehe, ale jen na základě určitých zákonitostí, které jsou nutné k tomu abychom  pochopili, kde je zakopán pes, pštros se svou hlavou, či tak dlouho se chodí se džbánem až se ucho utrhne.  Těch zákonitostí není mnoho a odvíjejí se od určitého stupně vývoje té dané společnosti, ale i v závislosti na určitých tradicích jednotlivých států-lidu. Jde hlavně o rozměr sociálního  aspektu a poměru mezi kapitálem (,,Trhem“)  i jeho ,,státním“ volno časovým momentem ( nabídka-poptávka-cena- zisk- daň) od bídy k bohatství. Ovšem toho kapitálu, vyspělé demokracie může být dosaženo jen za předpokladu, že bude bohatý stát, tedy i lid. A státní moc bude současně tou mocí, kterou HEGEL pojmenoval KAPITÁLEM ducha. Jiní filosofové se zhlédli v ,,Kapitálu“ hmoty = socialismu-komunismu a jeho nadstavby, která je tvořena jen sociálním státem, koncentráky, gulagi včetně zadlužením všeho a všech.

Stanek František Fanuel

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Frantisek Stanek | sobota 19.3.2011 13:45 | karma článku: 9,75 | přečteno: 1062x
  • Další články autora

Frantisek Stanek

Sláva Ukrajině! 5784::::2024 Sláva USA 5784::::2024

Tak po dlouhé době míru a spolupráce zase troška napětí! Evropa slušná kolonie po roce 1989=2024. ++ No není to legrace! Tak je i dnes vidět horizont změn, i přes cenzuru: Je jen otázkou času než to Evropa pochopí!

27.2.2024 v 2:23 | Karma: 0 | Přečteno: 5x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Tak hned Česká vláda v popředí pozornosti EU. 2022

Máme takový obraz a ten fakt není hezký, že jsme kverulanti. Ovšem nová vláda s tím jak se popasovala s náporem azylantu z Ukrajiny. Tedy klobouk dolů. Otázka vždy bude znít. Jestli pro dobrotu zas nepřejdeme na žebrotu.

3.7.2022 v 18:26 | Karma: 0 | Přečteno: 29x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Nejsem mamánek soudruha Babiše ..Křetinského.. Bakali 1989::2022

Ale jestli to cenzore uznáš za vhodný v rámci demokracie svobody slova tak to nesmázneš. Ovšem tady demokracie neplatí tady platí jen miliardy. Moje parketa sociálně..lidsko..právní rozměr. Mezinárodní pakt 1976.

14.5.2022 v 2:52 | Karma: 0 | Přečteno: 29x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Vánek nebo vítr, či vichřice radostné jaro je zde. 2022

Všichni se ptáme, kde radost zůstane. Zda v kapradí, kde se neztratí. A nebo někde jinde třeba na planetě LINDE.

22.3.2022 v 22:49 | Karma: 0 | Přečteno: 29x | Diskuse| Poezie a próza

Frantisek Stanek

Poezie jako forma cenzury 2022 v České republice. 2022

Poezie moje milá je. Má to však háček, otevíráček. Tak jak pohádka je v ve střetu zájmů, já se chovám jak decimelka bláznů Ano v narkóze, lze snad přidat háček. Ale přece, to vidíme všichni, kolaborace je náš rádce. Lidé bděte 022

17.3.2022 v 23:27 | Karma: 0 | Přečteno: 19x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik