Evropská unie a obnovitelné zdroje energie, kdo tedy lže. 2010

Obnovitelné zdroje energie nejsou ničím novým, novým je až nenažranost jednotlivých národních ekonomik a využívání globální krize ke zdražování, místo k nastartování vyspělé technologie. Proto některé státy zneuživají problémů a zdražují, skrze státní monopoly energii všeho druhu. Pravděpodobně  proto asi mají schodkové rozpočty. A proč je tedy mají???? Protože to neumějí.  EHM. Jen samostatná výroba a využití enenergii v jednotlivých objektech  skýtá záruku soběstačnosti, a tlak na monopoly ČEZU A GAZPROMU, tím pádem i na tvorbu ceny. Bez poptávky jde cena dolů vážené monopoly a o to dnes jde.

Co jsme to za lháře?? Stát a jak jinak zkorumpovaný se chová, tak jak mu dovolí lid. A protože lid je zde silně pro socialistický, tak to jde  a půjde od desíti k pěti, místo od pěti k desíti. Co tím chce básník říct??

Je holá a nevyvratitelná skutečnost o ohryzané kosti zvané moderní vyspělá technologie. Jde o obnovitelné druhy energie a jejich využití v národních ekonomikách. Není tajemstvím, že klasické zásoby, uhlí i nafty, včetně plynu nejsou věčné a lidstvo se musí připravit na úspory a hledání náhradních zdrojů, jestli se nechce dostat pod hranici nepřežití. Afrika, Latinská Amerika, včetně Chiny, Indie se dostávají na hranici průmyslového rozvoje, který má za následek velkou poptávku po zdrojích, ale kde je brát. Je všeobecně velmi dobře známo, že u moře nehraje jeden hektolitr vody velký význam, ale na poušti je každý litr k životu dobrý. A tak je to se vším.

Tuto   větu si občané-lid bude muset čím dál víc opakovat. Evropská unie se vydala správnou cestou a začala podporovat obnovitelné druhy energie, jako je vítr, plyn, voda i slunce. Jistě není to v počátku levné, ale s nasazením vyspělé technologie a její nad výroby a poptávky se  začínají tyto komponenty dostávat na hranici, která umožňuje výrobu zlevnit a tak umožnit i profit občanům, kteří si mohou za levný peníz pořídit, tu větrnou turbínu, tu solárko na ohřev teplé vody, tu fotovoltaickou elektrárnu na střeše domu, tu tepelné čerpadlo-voda-vzduch-geotermál apod. Nezanedbatelná je i tvorba nových pracovních míst. Tím ovšem monopolům viz. uhelným baronům a atomové loby sklapne a  jejich zisky budou minimální, protože nebude poptávka po jejich nabídce a je to logické.

Tak například tepelné čerpadlo si odebere např. 1.1 kv a  dá výkon  3.5 kv tepla či chladu. Kdo tohle nechápe tak nerozumí ničemu, jo a ještě bych dodal kritikům, když nebude svítit sluníčko, či foukat vítr tak z bio-odpadu se dá taky pořídit bioplyn a ten tak vytvoří velké množství energie, které může nahradit atom, či uhlí.

 Na otázku, že to není možné pokrýt 100% potřebu státu, tak je zde jednoduchá odpověď. Vyspělou technologii a zateplením lze dosáhnout až na 5O%  úspory el. energie vyrobené uhlím, či jádrem.. A z toho má hysterická uhelná a atomová loby strach. Je víc než jisté, že zisk je tím hlavním motorem nenažranosti ČEZU, Gazpromu. Oni energii prodávají. Prostě zde se bude jen spalovat a posílat do Evropy za prašulky, to je jejich kalkulace. A o to jim jde. Evropská unie dá státu za naplnění emisních povolenek 9O miliard korun a stát je má jisté, tak i za splnění a dosažení v národních ekonomikách EU obnovitelných zdrojů v řádu několika procent jednotlivé státy dostanou podporu v řádech dalších desítkách miliard. Tak nač ta hysterie se lhaním a zdražováním i okrádáním vlastních občanů, když to není nutné.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 27.9.2010 5:20 | karma článku: 9,00 | přečteno: 1072x