Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kudy kam na webu Janských Lázní

Současný vzhled, barevné ladění vycházející z odstínu použitého v městském znaku a obsahová struktura webových stránek Janských Lázní, to vše vznikalo jako kolektivní, mnohostranně připomínkované dílo zhruba 5 měsíců na přelomu let 2007 a 2008.

Oprávněnost nezbytných počátečních nákladů, tedy cca 90 000 Kč z městského rozpočtu nebylo úplně jednoduché obhájit. Přestože předchozí graficky nevábná, technologicky pokulhávající a obsahově chudá prezentace byla zralá ke všestranné proměně, měla jednu velikou přednost – byla zadarmo. I když hlasování pro rozpočtovou změnu dopadlo jednoznačně, musel v srpnu 2008 jistě nejeden z tehdejších zastupitelů potlačit své pochybnosti o smyslu investice.

Přípravě konceptu, precizování detailů i následnému plnění grafických šablon vytvořených společností Dynweb jsem věnoval desítky a desítky hodin veden především osobním nadšením. Výsledek, otestovaný zatím více než třemi lety provozu a bezmála 200 000 návštěvníků, není samozřejmě dokonalý, ale rozhodně vysoce nadprůměrný (lze snadno ověřit a porovnat např. na www.seoservis.cz). Za další důkaz faktické úspěšnosti považuji dlouhodobou absenci jakýchkoliv oficiálních negativních reakcí uživatelů-návštěvníků.

Jako samozřejmé a užitečné jsem rovněž považoval i kroky směřující k trvalému oživování webových stránek, jejichž základní funkcí je v případě města především otevřeně informovat o záležitostech úřední povahy, ze své podstaty spíše nezáživných.  Takto jsem neváhal přidávat aktuality, využíval vlastní fototechniku i software a doplnil stránky třicítkou fotogalerií. Stejnému účelu sloužilo zhruba pět desítek anket reflektujících místní dění či aktuální celospolečenská témata. V rámci svých možností jsem později zprovoznil i městem objednanou anglickou jazykovou verzi.   

Přispíval jsem chodu stránek v dobré a zdůrazňuji nezpochybňované víře, že tak činím ve prospěch věci. Že jsem pravděpodobně žil v hlubokém omylu, mi s prorockou vážností osvětlil v den volby současného (voliči nechtěného) vedení města jeden z novopečených nositelů moci. Despekt k podobě webových stránek vyjádřil krátce a kategoricky. A jelikož k mým výše naznačeným aktivitám nezaznělo později nic víc, logicky jsem vyhodnotil mé další konání v této oblasti za nežádoucí a očekával řadu promyšlených změn.

Nyní, na konci dubna, takřka po půl roce ztraceného času a pod dojmem tristních zážitků z minulého (18. 4. 2011) jednání Výboru pro propagaci města, řízeného panem předsedou Jindřichem Kalivodou chaoticky, bez argumentů a tudíž s minimálními výsledky, konstatuji, že připomenutá slova kritiky nebyla výrazem odhodlání cokoliv zlepšit, ale bohužel jen dalším planým projevem konfrontační euforie onoho listopadového večera.

Nikoli poprvé a nejen v tomto případě vidím dvě varianty-konkrétní práci nebo ještě tři a půl roku přežívání pod záštitou hlasovací disciplíny. Pánové, už si konečně vyberte. Času na rozmyšlenou bylo dost!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Franc | středa 27.4.2011 12:31 | karma článku: 6,06 | přečteno: 1882x
  • Další články autora

Jiří Franc

Předvolební panoptikum v Janských Lázních

Možná také patříte k těm, kteří nad plachtou hlasovacího lístku pro blížící se volby do zastupitelstva Janských Lázní nevěřícně kroutí hlavou, a střídají smích s potlačovanou nevolností. Kolik „osobností“ odhodlaných řídit naše město se nám letos urodilo. Nedalo mi to a spočítal jsem si je - kandidátů je 85, což představuje přes 11% obyvatel včetně kojenců (před čtyřmi lety jich bylo „jen“ 77). Pokud by šlo jen o „mrtvá“ čísla, vše v pořádku.

5.10.2014 v 22:35 | Karma: 7,54 | Přečteno: 326x | Občanské aktivity

Jiří Franc

Napříč Izraelem za jarní přírodou

Nedávno jsem se vrátil z týdenní cesty do Izraele - země vyhledávané hlavně s cílem poznat biblická místa. Naše jedenáctičlenná skupina se v duchu svého zájmu o ornitologii zaměřila především na pestrou nabídku přírodních krás. Ani dotekům historie či žhavé současnosti však vnímavý návštěvník v této fascinující zemi uniknout nemůže.

14.4.2014 v 9:10 | Karma: 10,24 | Přečteno: 695x | Fotoblogy

Jiří Franc

Vánoce pro zvířátka

Spíš březnové než předvánoční počasí provázelo 21. 12. 2013 akci „Vánoce pro zvířátka“ na níž si našlo do prostor jaroměřské záchranné stanice pro zraněné a handicapované živočichy cestu několik desítek návštěvníků. Neobyčejně aktivní lidé z organizace JARO v Jaroměři připravili zajímavý program pro všechny věkové kategorie, který je však jen nepatrným střípkem v mozaice jejich aktivit spojených s ochranou životního prostředí.

26.12.2013 v 16:28 | Karma: 8,08 | Přečteno: 270x | Hradec Králové

Jiří Franc

Podporuji iniciátora "kroužkovací revoluce"

V blížících se volbách do poslanecké sněmovny jednoznačně podporuji PhDr. Robina Böhnische - kandidáta ČSSD za Trutnovsko, autora "kroužkovací revoluce". Svou iniciativou umožnil voličům již v roce 2010 výrazně ovlivnit konečné obsazení dolní parlamentní komory.

18.10.2013 v 10:15 | Karma: 7,65 | Přečteno: 368x | Politika

Jiří Franc

Postřehy z 8. zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje

Jen začala letošní (naštěstí krátká) předvolební kampaň, již krajská opozice předvedla, že sotva rok stará slova jejích představitelů o konstruktivní opoziční práci byla při nejlepším zbožným přáním. To co se 9. 9. 2013 v pozdním odpoledni dělo v sále zastupitelstva v Hradci Králové bohužel jindy bdělí pracovníci médií nezaznamenali - proto se k občanům kraje dostanou tyto informace přinejlepším zprostředkovaně. Zde je můj pohled ...

23.9.2013 v 20:07 | Karma: 7,67 | Přečteno: 380x | Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

„Jen jsem bral peníze. Na loď chtěli oni.“ Jak BBC našlo iráckého pašeráka lidí

11. května 2024  19:08

Sedím v iráckém nákupním středisku tváří v tvář jednomu z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v...

Rumunsko vozí gastarbeitery z Asie, lepí tak díry po vlastní migraci

11. května 2024

Premium Východobalkánská země to dělá chytřeji než západ Evropy: jde o gastarbeitery na smlouvy, nikoliv o...

Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře

11. května 2024  10:15,  aktualizováno  18:50

Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký Národní úřad pro oceán a...

V kulturistice jsem srdcařka. Hejtři mi pomohli k popularitě, říká Mikulcová

11. května 2024  17:56

Seriál Ke kulturistice se Věra Mikulcová dostala náhodou, když jí lékař řekl, že je obézní a musí...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
O autorovi blogu na www.jirifranc.estranky.cz

Seznam rubrik