Haiti a my.

V úterý dne 12. ledna 2010 v 16,53 m.č. nastal okamžik apokalypsy. Pravděpodobně až statisíce mrtvých, zborcené obytné domy, budovy kanceláří, nemocnic, škol, presidentský palác, aj. Prozatím nikdo neumí odhadnout kolik toto katastrofální zemětřesení zavalilo lidí. Přeživší pobíhají bezradně

a zoufale po ulicích. Navíc jim hrozí epidemie z mrtvých těl, která se v horkých dnech rozkládají.

Naše charitativní organizace vyhlásili okamžitě sbírky, USA, Čína a jiné země již uskutečňují záchranné akce. Po schválení vládou, Česko pošle finanční pomoc ve výši několika milionů, atd. Avšak část naší materiální i finanční pomoci musí být koordinována na úrovni EU. A tak v době, kdy se hraje o čas, podléhá cílení naší pomoci výsledku budoucího jednání Unie. Poté si úředník musí  rozvážně natáhnout klotové rukávy, zodpovědně uchopit razítko a orazítkovat výsledky jednání. Navíc v situaci, kdy je maximálně naštvaný a rozčilený, že není adekvátně finančně ohodnocen.

Možná, že vstup do současné EU budeme, po čase, hodnotit i my jako malé zemětřesení, které narušilo dosavadní konstrukci fungování Česka.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Fraitová | čtvrtek 14.1.2010 20:50 | karma článku: 11,80 | přečteno: 1184x