Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Voličský absurdistán

Voliče Karla Schwanzerberga zdravý rozum nechápe. Usilovali jsme několik let o přímou volbu prezidenta, jsme nespokojeni se současnou vládou a přes 23% našeho národa pošle do druhého kola prezidentských voleb stejného politika jako v roce 2010 při parlamentních volbách.

O. Formánek

K čemu je těmto voličům svobodná a přímá volba prezidenta, když se neumí svobodně rozhodovat a nechají se opakovaně zmasírovat dobře postavenou volební kampaní?

Karel Schwanzerberg s Miroslavem Kalouskem se po prvním kole prezidentských voleb museli prohýbat smíchy nad voliči, kteří se chovají jako ovce. Bača, který už je jednou zklamal, opět zavelí a ony jdou opět za ním.

Opět zafungovala stejná finta v předvolební kampani zaměřená na mladé, opět na vysokých školách letěl hit volit Karla je IN / cool/.

Jak rychle vysokoškoláci zapomněli na zklamání z parlamentních voleb 2010, kdy se nechali nachytat, aby volili pravici a pak se čertili, když jim Karel s Mirkem zavedli školné na vysokých školách.

 

Chceme opravdu změnu aneb absurdistán některých českých voličů

Na jedné straně dáme najevo nesouhlas s vládní politikou knokautováním prezidentského kandidáta vládní strany ODS (skončil předposlední). A na druhé straně především voliči velkých měst raketově vystřelí do druhého kola předsedu další vládní strany. Tedy předsedu TOP09, který je v závěsu ministra financí Kalouska přímo zodpovědný za současnou vládní politiku - ožebračování většiny národa. Karel Schwanzerberg stojí za důchodovou reformou, sociálními škrty, zvyšování DPH a souhlasí s církevními restitucemi.

 

Absurdistán jak vyšitý

Absurdistánem jsme nazývali dobu totalitní, jenomže tam měly nesmysly svou příčinu -  sloužily politické ideologii.

Ovšem, jaká je příčina absurdního chování svobodného lidu?

Odpověď se nabízí jediná – neřídí se vlastním rozumem a trpí ovčím syndromem. Potřebují svého knížepána, za nímž slepě jdou.

A současné vládní strany s ovčím syndromem u českého národa počítají, proto si dovolí na jedné straně nechat bujet korupci a na druhé straně ožebračovat národ, aby bylo více peněz ve státní kase a tudíž více peněz na korupci.

Jak jinak se taky dívat na národ, kdy Karel Schwanzerberg se veřejně v jedné z prezidentských debat přiznal, že podporuje nepřímou korupci v uplácení poslanců, aby podpořili při hlasování vládu a sklidil za své přiznání bouřlivý potlesk od diváků. I když svůj souhlas s nepřímou korupcí uvedl na vtipu, fakt, že nepřímou korupci uznává, na závěr jasně potvrdil.

 

Mediální kampaň

A s ovcemi počítají i naše závisle nezávislá media, vlastněná nebo podporovaná zahraničním kapitálem či lobbisty a tak zahájila předvolební kampaň do druhého kola prezidentských voleb, v nichž podporují Karla Schwanzerberga.

Ať už je to Česká televize se svými reportážemi, nebo tištěná či internetová média se svými anketami u většiny jasně boduje Karel Schwanzerberg.

Česká televize ukázala svou stranickou tvář hned po prvním prezidentském duelu. Ve svém hodnocení zaútočila na Zemana, že byl útočný, protože ví, že tohle český národ nemá rád. Označila kampaň za vyrovnanou a Karel Schwanzerberg byl prý nad věcí. Aby dodala svému hodnocení mezinárodní váhu přizvala si reportéra BBC.

Kdo debatu viděl a řídil se vlastním rozumem, tak věděl, že Zeman nebyl útočný, ale nad věcí a dokonce zavtipkoval i na účet moderátora Václava Moravce.

A na druhé straně viděl, že Karlu Schwanzerbergovi nezbývalo nic jiného než se tvářit, jako že je nad věcí, protože prostě a jednoduše Zemanovi nestačil. Není schopen delších srozumitelných odpovědí, proto odpovídal co nejstručněji. Pokud říkal delší pasáž, opakoval stejné věty a jeho projev nebyl souvislý a srozumitelný. A to nehledě na fakt, že mu není často rozumět a češtinské pády jsou mu cizí. Jak sám přiznal, je o něm ve světě známo, že brblá nejen v češtině, ale i v jiných jazycích.

Česká televize pokračuje v kampani svými reportážemi z předvolebních mítinků. V přímých rozhovorech s voliči, se vždy objeví více těch, kteří by volili Karla a ještě v reportážích zaznívají ódy na knížete.

Internetová a tištěná média se zase předbíhají v anketách s populárními osobnostmi, které jim prozrazují, koho budou volit v druhém kole. Úžasná podvědomá kampaň na voliče, tím dostanou od své oblíbené autority podvědomý příkaz koho volit. Tady už nejde jen o nerozhodnuté voliče.

 

Karel na hrad

Tato mediální kampaň jistě přinese díky stádní tuposti své ovoce - tedy ovce.

Jak se ukazuje v předvolební kampani druhého kola, skoro polovina českého národa asi nesouhlasí s vládní politikou jen na oko. Asi ji nevadí, jak s ní bača zachází, hlavně když mají svého knížete a mají za kým jít. Nakonec v našem státě nám už stejně skoro nic nepatří. Většinu vlastní zahraniční kapitál, tak proč by na hradě nemohl sedět kníže, který většinu života žil v zahraničí a ani neumí pořádně česky.

Nakonec proč se zase nevrátit do doby habsburské monarchie?

Na hradě bude knížepán, úředním jazykem může být klidně němčina a místo národního vzkříšení proti germanizaci v 18. a 19. století, můžeme mít ve 21. století národní zabednění.

 

I argumenty některých voličů knížete srší absurditou

Někteří jej volí pro jeho šlechtickou noblesu .To je opravdu pádný argument, když Karel Schwanzerberg má do šlechtické noblesy hodně daleko. Jeho neustále podřimování ve sněmovně včetně jeho brblajícího projevu rozhodně ke šlechtické noblese nepatří, ta se projevuje především šarmem a elegancí pohybu i projevu.

Jiní tvrdí, že s Karlem prý získáme mezinárodní prestiž. Opravdu si získáme mezinárodní prestiž u národů jako např. USA, Německo, Anglie, Rakousko a mnoha dalších, jejichž národní hrdost by jim nikdy nedovolila zvolit si za prezidenta politika, který neovládá dobře jejich mateřskou řeč? Nevyšleme tím do světa spíš signál, že nemáme žádnou národní hrdost a že nám vyhovuje poklonkovat před šlechtickými tituly či jinými mocnostmi?

Další voliči zas podléhají osvědčenému politickému triku, že boj o hrad, je boj mezi levicí a pravicí. Proto volí tu pravici, která je totálně zklamala a v přímém přenosu je stále klame dál. Jak logické, že?

Chtěli jsme svobodu, jenomže svoboda znamená především odpovědnost za své činy a jednání, což si mnoho lidí neuvědomuje, jinak by nemohli rozhodovat na základě tak povrchních měřítek.

 

Totalitní nátlak na herce Martina Dejdara

Kam až jsou schopni voliči Karla Schwanzerberga zajít, ukazuje případ herce Martina Dejdara.

Scénárista Jiří Stránský a režisér Hynek Bočan seriálu Zdivočelá země uvedli v prohlášení, které zveřejnil server Lidovky.cz, že nechtějí už nadále spolupracovat s hlavním představitelem hercem Martinem Dejdarem, protože on nechce ve 2. kole prezidentských voleb volit Karla Schwanzerberga.

Zapomněli snad pánové, že žijí v demokracii, kde má každý právo na svůj vlastní názor a své vlastní rozhodnutí? Jejich postoj jasně vyjadřuje politický nátlak. Není divu, že jim Martin Dejdar odpověděl, že ho děsí představa, že budou opět vznikat seznamy, kdo s kým smí točit na základě svého politického přesvědčení.

 

Jak šokující a nebezpečné!

Když jsme po druhé světové válce byly mocnostmi světa USA a SSSR zařazeny do východního blogu, bylo rozhodnuto o nás bez nás, že jsme odsouzení žít v totalitě.

Když jsme se po 40 letech dočkali svobody, jsou mezi námi lidé, kteří používají totalitní praktiky, aby potlačili práva a svobody jiného člověka. Teď už jenom zbývá: Sudety Němcům a úřední jazyk němčina a kupředu pravá ke germanizační diktatuře.

 

 

 

 

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

Autor: Hana Formánková | pondělí 21.1.2013 16:30 | karma článku: 35,27 | přečteno: 2226x
  • Další články autora

Hana Formánková

Dobré rady, jak se nakazit chřipkou aneb prudiče děti neposlouchají, zkuste to jinak

Pamatujete si, jak vás rodiče stále prudili: nechoď bos, už máš zase holý záda, vem si šálu, čepici, nepij tu studenou colu apod.? A vzpomínáte si, jak vám s tím šli na nervy?

18.11.2018 v 14:40 | Karma: 10,18 | Přečteno: 623x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

DVD recenze: Professor Marston & the Wonder Women

Zvrhlíci nebo pravda o skrytých sexuálních touhách? Popírání lesbické lásky nebo život bez přetvářky? Zapovězené dilema z první poloviny 20.století se nám může zdát zbytečné v době reklam na bombastické orgasmy, můžem hned apod.

14.5.2018 v 22:40 | Karma: 11,00 | Přečteno: 402x | Diskuse| Kultura

Hana Formánková

Sbohem Kryštůfku Robine - film, který jste nemohli vidět v kinech

Životopisný rodinný příběh Alana Alexandra Milnea - autora Medvídka Pú nebyl promítán v kinech a vyšel pouze na DVD.

9.4.2018 v 10:00 | Karma: 12,23 | Přečteno: 484x | Diskuse| Kultura

Hana Formánková

Prezident Drahoš naši společnost nespojí

V předvolebním boji před druhým kolem prezidentských voleb jde především o nerozhodnuté voliče a protože voliči se často řídí emocemi, vytáhl Jiří Drahoš do boje umělecký kalibr.

25.1.2018 v 11:30 | Karma: 37,33 | Přečteno: 1229x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

Kocourkovský protikuřácký zákon

Tak nám začal od 31. Května - symbolicky na Světový den bez tabáku – platit protikuřácký zákon, jehož smyslem je omezit počet kuřáků a chránit personál a návštěvníky - nekuřáky barů, restaurací apod. před pasivním kouřením.

16.6.2017 v 9:30 | Karma: 35,10 | Přečteno: 1610x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  15:35

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Emigrantovi v USA pomohl s důchodem archiv StB, našli v něm doklad o zaměstnání

2. května 2024  15:15

Seniorovi žijícímu v USA pomohl s důchodem v ČR archiv Státní bezpečnost (StB). Právě v něm totiž...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak. Jel 100 km/h, strojvedoucí v něm nebyl

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  15:13

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka