Více žen v politice

Zastánci názoru, že více žen ve politice přinese do této tvrdé a nesmiřitelné džungle ovládané mužským egem více ženské jemnosti, umírněností a mírumilovnosti, dostali u nás za vyučenou.

Ženy, které u nás na sebe ve vrcholné politice nejvíce upozornily, prokázaly, že ryze ženské vlastnosti jsou jim zcela cizí. A naopak kvůli kariéře a korytu jim je blízká nejen dravost a bezohlednost, ale i zrada a politická intrikářská špína.

Intriky, zrady a lži, které předvedly na české politické scéně Kristýna Kočí a Karolína Peake v boji o koryto, snad konečně otevřely oči zastáncům názoru – více žen do politiky.

Pravda je taková, že do politiky většinou zamíří ženy, jejichž ego nese mužské prvky – bojovnost a soutěživost, protože typický ženský prvek by se v politické džungli jen těžko prosadil.

Ony "křehké" ženy nejen dokázaly zdiskreditovat v očích občanů stranu, která je dostala do vrcholné politiky, ale vysmály se i občanům. Dál zůstávají na svých postech a jsou placeny z jejich daní.

Vrcholem bezostyšného výsměchu je název politické platformy Karolíny Peake - LIDEM, (liberální demokraté).  

Ano to je opravdu výsměch lidem. My politici si můžeme zrazovat, lhát, přebíhat a stejně u koryta zůstaneme. Občané nezmůžou nic. Nemohou nás odvolat a my si během svého volebního období nahrabeme co nejvíc. Názor občanů nás nezajímá, důležité jsou politické intriky, které nás udrží u koryta.

A tak občané mohou jen zveřejňovat na internetu různé posměšné, ale pravdivé dodatky k názvu politické platformy Karolíny Peake, např. Kradem Lidem. Lidem nasr….., lidovecká demagogie, líní a dementní, lži - intriky - demagogie - ekvilibristika – marast.

I když jí tím dávají najevo, že platformu Karolíny Peake mají přečtenou, LIDEM se bude nadále smát lidem a hrabat z jejich peněz.

 

Korunu ženskému prvku v politice nasadila Gabriela Pecková TOP09

Korunu ženskému prvku v politice nasadila poslankyně TOP09 Gabriela Pecková, která v podstatě řekla, že důchodci se úsporným opatřením vlády přizpůsobí, protože se mnozí z nich narodili za války.

Už jenom faktická nesmyslnost jejích slov šokuje. Lidem, kteří narodili za války je dnes kolem 70 let, ve válce strávili cca 6 let svého dětství a většinu svého života zažili i doby, kdy nestrádali.

Mnohem horší je však, že přirovnání Gabriely Peckové vrací naši životní úroveň o 73 let zpět.

67 let po válce a po 23 letech budování demokracie si dovolí politik takovéto srovnání. Stanou se z nás snad za pár let podaní politické šlechty?

Tento výrok je o to víc burcující, že zazněl z úst ženy, která by měla mít vyvinutý smysl pro soucítění.

Nehumánnost tohoto výroku snad ani nemá smysl komentovat, ve vyspělé demokracii, by šla poslankyně za tento výrok od válu.

Jenomže u nás není demokracie a ženy političky svými činy a výroky předčí i železnou lady Margaret Thatcherovou.

 

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

Autor: Hana Formánková | pondělí 7.5.2012 8:30 | karma článku: 15,47 | přečteno: 1154x