Večerníček s Kašpárkem zanechali hluboký umělecký dojem

Nedělních otázkách Václava Moravce ukázali předsedové nejsilnějších stran konečně svou upřímnou tvář, tedy že národu hrají divadýlko. V první části teátru sehráli tragikomedii, jak jim leží na srdci blaho národa. V druhé části hry se teátr změnil v patetický tyátr s hysterickými výkřiky, kde místo zbraní šermovali protivníci statistickými tabulkami.

O. Formánek

 

Můžete za dluhy, hádali se Paroubek a Nečas. Skončili u Večerníčka i Kašpárka

S velikým emocionálním nasazením vystihli oba hlavní představitelé psychologii postavy, ovšem nikoli své, ale svého protivníka. Divák tak díky Petru Nečasovi mohl nahlédnout do rozpolceného nitra Jiřího Paroubka, které se zmítá mezi kolotočářem z Matějské pouti a Večerníčkem vyprávějícího národu pohádky na dobrou noc.

 Postava Petra Nečase měla sice mnohem jednodušší psychologii, ale nelze mu upřít, že roli kašpárka ztvárnil velice přesvědčivě. A jeho úloha nebyla rozhodně jednoduchá. Převzít roli kašpárka poté, co nedobrovolně opustil scénu a s ní i hlavní roli za ODS velký komik Mirek, byl převelice těžký umělecký závazek. Ovšem svým dvojitým zvoláním: „A jé je!“ se jistě nesmazatelně vryje do paměti národa jako kašpárek Ajéja, který po sobě zanechal hluboký umělecký dojem.

Z nedělního vystoupení je zcela zřejmě, že oba národní umělci se velice pečlivě připravili na své stěžejní role v předvolebním tyátru (pardon teátru), jehož žánr není zcela vyhraněný. Kolísá totiž mezi komedií až fraškou, místy se mění v tragikomedii a závěru se z něj stává národní tragédie.

 Ovšem můžeme se těšit na pestrou psychologii postav, komické výstupy, nebude chybět ani pateticky gradované napětí. Překvapením pro diváky může být nový akční hrdina, který bude knokautovat novináře fotografujícího spící dítě. Možná se divák dočká i nových dětských rolí.

 Milí diváci, nezapomeňte odevzdat své hlasy svým oblíbeným hercům či těm, kteří vás svým uměleckým výkonem dojali.

 

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Formánková | pondělí 12.4.2010 9:32 | karma článku: 17,68 | přečteno: 2782x