Tý Tý a excesy Báry Basikové

Letošní předávání cen TýTý nepřineslo jen nečekané vítěze v některých kategoriích, ale také exces Báry Basikové za účasti Petra Koláře.  Pořad TýTý má svou tradici a je určen pro široké publikum nezávisle na věku a divák od něj očekává střízlivý druh zábavy.

Moderátor Karel Šíp v celku vtipně uváděl jednotlivé kategorie. Před vyhlášením kategorie ″Osobností televizní zábavy″ ( v níž byl sám nominován) vtipně glosoval vypípávání vulgarismu ze zpráv a obhajoval jejich neúčelové používání. Tedy pokud nejsou vulgarismy používány účelově kvůli své vulgárnosti, nepůsobí vulgárně, ale naopak trefně. Vzápětí hned předvedl trefné a vtipné použití vulgarismu. Řekl, že je zvědavý, jestli mu diváci poslali dost hlasů, aby tuto kategorii vyhrál, nebo se na něj vy…rali (slovo řekl v plném znění).

Vyhlásit ″Osobnost televizní zábavy″. přišla Bára Batiková a diváci měli možnosti hned vidět příklad účelového použití vulgarismu .

Nejdříve si přečetla vítěze a pak řekla: No to je v pr….eli (slovo řekla v plném znění) a poté vyhlásila jméno vítěze - Karla Šípa.

Její vulgarismus nejenže tak vyzněl vulgárně a trapně, ale ještě mohl urazit i Karla Šípa, protože její rádovtipné užití vulgarismu, vyznělo, že vítězem se stal někdo, kdo si tu cenu nezaslouží.

 A jakoby tento exces nestačil, v následujícím duetu převedla další za pomoci Petra Koláře. Během písničky se začali 2x divoce a dlouze líbat.

Pravděpodobně Bára Basiková chtěla na sebe upozornit bulvár, aby se o ní psalo a možná ohromit rockery, jelikož svůj výstup komentovala právě pro bulvár slovy: Ale co, vždyť jsme rockeři.

Pokud chce Bára Basiková šokovat po vzoru některých světových celebrit sexuálními výstřelky, ať si to dělá na na hudebních televizních kanálech, nebo na svých koncertech a ne za peníze veřejnoprávní televize, na níž přispívají svými penězi i diváci.

Tady nejde o morálku, ale o opovržení divákem.

Kdyby procítěné zazpívali duet ″Tam za vodou v rákosí″, tak že by divákům běhal mráz po zádech a přitom se něžně políbili, dopřáli by divákům romantický zážitek.

Jenomže jejich pěvecký duet vzhledem k jejich pěveckým schopnostem byl značně odfláknut, jejich erotický výstup opilecky přemrštěný. Bystrý divák zaznamenal, že jejich počínání, nebylo tak úplně střízlivé.

Měli by si uvědomit, že na jejich honoráře v ČT přispívá i široká divácká veřejnost a ta si zaslouží za své peníze přinejmenším dobře odvedenou práci a ne opilecké excesy.

Možná si oba umělci o sobě myslí, že jsou takové hvězdy, že si mohou dělat, co chtějí a na diváky se mohou vys……

 

Výsledky 22.ročníku TýTý:

Zpěváci: Karel Gott, Lucie Vondráčková

Herci: Veronika Freimanová, Ondřej Brzobohatý

Osobnost televizní zábavy:  Karel Šíp

Osobnost televizní publicistiky: Josef Klíma

Zpravodajství: Lucie Borhyová a Vojtěch  Bernatský 

Seriál: Vyprávěj

Pořad roku:  Partička

Objev roku: Martin Kraus

Absolutní vítěz:Josef Klíma

 

Dvorana slávy:  Lubomír Lipský

 

 

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

 

Autor: Hana Formánková | pondělí 29.4.2013 8:00 | karma článku: 19,93 | přečteno: 1770x