Topolánek si chybu nepřipustí

Zdravý rozum žasne, šílenost se řechtá nad neotřesitelnou neomylností Mirka Topolánka. Než by si připustil, že na premiérské scéně šlapal jako slon v porcelánu, je schopen obvinit z pádu vlády i sádrového trpaslíka. 

O. Formánek Jeho neomylností neotřásly ani jeho sloní přešlapy v kauze Morava a Čunek – Vesecká

Asi považuje za normální, když jeho spolustraníci shání informace na jiné politiky či sledují a navazují kontakt s jejich rodinnými příslušníky, aby získali materiál k vydírání pro případ jejich "neposlušnosti" (viz.Olga Zubová SZ).

S Topolánkovou neomylností neotřásla ani kauza Jiřího Čunka obviněného z nelegálního obohacování, které nebylo prokázáno, protože do dalšího vyšetřování se zcela zaujatě vložila nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká. A tak se národ musel spokojit s vysvětlením, že na účet pana Čunka si ukládají peníze jeho příbuzní. Zatímco ve vyspělé demokracii by taková ubohá výmluva neprošla a politik by musel z kola ven, u nás ho pan premiér povolal zpět do vlády. A když prohrané krajské a senátní volby v říjnu 2008 ukázaly, že se někde stala chyba, Čunek rezignoval sám, čímž napravil i Topolánkovu chybu a jeho neomylnost zůstala opět nedotčena.

Na svou neomylnost pravděpodobně spoléhal, když při získávání hlasů pro podporu vlády nepovažoval za nutné vyhovět legálním požadavkům dvou poslankyň ze strany Zelených Olgy Zubové a Věry Jakubkové. Zřízení vyšetřovací komise v kauze Morava či odvolaní nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké (která zaujatě zasáhla v kauze Čunek) pravděpodobně považoval za bezpředmětné.

Přes všechna tato fakta, která degradovala vládu i ODS, je schopen prohlásit, že za pádem jeho vlády stojí spiknutí Václava Klause, Pavla Béma a Miroslava Tlustého.

Soudný rozum zírá a neomylnému egu, které se rochní ve své samolibosti, ještě nahrávají různé mediální spekulace a reportáže.

V nedělních Střepinách v reportáží o pádu vlády zaplakala objektivnost a zajásala účelovost. Nejenom, že pád vlády byl připsán na účet neoblíbenosti Václava Klause, ale ještě navíc byla rebelujícím poslankyním nasazena psí hlava. Z reportáže vyšly jako malicherné rebelky, které shodily vládu jenom proto, že Mirek Topolánek nevyhověl jejich požadavku omezit provoz kamionů na silnících. Jejich zásadní požadavky proti korupci se do účelové reportáže nehodily. Když rebelky nezapadly do spekulace spiknutí Klaus - Bém - Tlustý, musely být degradovány jinak.

Úmyslná souvislost nebo náhoda?

V neděli televize nabídly divákům velice aktuální souvislost. Na ČT 1 od 20.00 hodin příběh Josefa Klímy "Svědomí Denisy Klánové" o mafiánských praktikách včetně mediální manipulace s fakty, které zlikvidovaly nepohodlnou (neúplatnou poctivou) poslankyni. A hned po skončení tohoto příběhu měl možnost divák sledovat mediální manipulaci s fakty v realitě, které se také týkaly poslankyní.  

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

http://formankova.blog.idnes.cz/c/35716/Zachodova-stetka-do-vaginy-nepatri.html  

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta  

http://formankova.blog.idnes.cz/c/12270/Vem-si-me-aneb-jak-slepice-bojuji-kohouta.html#t2    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Formánková | pondělí 30.3.2009 11:53 | karma článku: 27,08 | přečteno: 2478x