Tajemství záhadné lučištnice 4. a 5.díl

4. KAPITOLA Marek popíjel pivo v baru u Šampióna a nevěřícně zíral na Rosťu.Nevěděl, jestli si z něj Rosťa dělá srandu, anebo ty kecy myslí vážně. Asi mu ruplo v bedně, pomyslel si, když poslouchal Rosťovi kecy. 

Jiří Akir Konarski

Už když Rosťa přicházel všiml si Marek, že je nějakej divnej. Vždycky chodil namachrovaným krokem nabouchaný mlátičky a tvářil se jak mistr světa. Dneska přišel jak vlk se staženým ocasem a se skromně oddaným výrazem vede kecy o tom, že je na čase, aby se usadil, že si už užil dost. Chce si najít ženskou, s níž by strávil zbytek života. Chce založit rodinu, bojí se, aby ve stáří nezůstal sám.

 

Marek ho vůbec nepoznával. Rosťa, který tvrdil, že ženský jsou pro něj jen nádoby rozkoše, které se občas hodí i k plotně a na úklid, tu blábolí nesmyly jak z blbýho romantickýho filmu.Monogamní vztahy považoval za násilný zločin proti přírodním zákonům, protože chlap je od přírody polygamní. Svatbu označil za trik feministek, jak přes manželskou instituci ovládat chlapy.V zájmu rodiny s nima pak mávaj, jak chtěj. A tenhle zarytej sexista tu teď sedí a blábolí jak zamilovaný ucho.

 

„Jseš nemocnej, nebo co?“ zeptal se ho Marek.  „Ne proč?“ odpověděl mu nechápavě  Rosťa.  „Dyk tu blábolíš jak zamilovaný ucho, jako by ti ta blondýna včera vymazala mozek. Ani si jí nedal body,“ řekl Marek. (Rosťa měl ve zvyku bodovat své souložnice od 0 do 3 bodů )

 

„Konec bodování kamaráde! Správnej chlap má postavit dům, zasadit strom a zplodit syna. Barák mám, strom na zahradě taky, tak už  musím jenom zplodit toho syna,“usmál se Rosťa.  „Tebe snad napad nějakej virus. Kvůli plození syna se přeci nemusíš ženit a zrovna ty, takovej zarytej odpůrce manželství. Ty ses zabouch do tý blondýny ne?“ zmrazil jeho úsměv Marek.

„Ne, nezabouch, ona není ten pravý rodinný typ, co hledám,“ odpověděl Rosťa. „Jóooo, tak ty hledáš rodinný typ ženský, tak to je s tebou vážný! Ty máš asi zavirovanej mozek, měl by sis ho projet antivirem,“ rejpnul do něj Marek. „No a co? Tak jsem změnil názor. Nejni nad teplo rodinnýho krbu, u kterýho tě čeká milá ženská s teplou večeří,“ snažil se vtipkovat Rosťa. „Hele je to tvoje věc, řekl rezignovaně Marek. Já jen nechápu, proč si tak najednou změnil názor na ženský a manželství. Podle mě v tom má prsty ta včerejší blondýna,“ pokračoval Marek. „Ale kulový, žádná blondýna můj názor nezměnila,“ odporoval mu Rosťa. „Já přeci nezměnil názor na ženský, ale i manželství má svý výhody, když tam velíš ty a nenecháš se ovládat ženskou. Potřebuju nějakou pečovatelku, zvlášť až budu starej,“ vysvětloval mu Rosťa.

 

 

5. KAPITOLA 

 

„Ahoj kočky, nemáte nějakou záhadu, kterou potřebujete rozluštit?“  zeptal se Marek zvesela, když vstoupil do dveří kanceláře.

„Máme,“ usmála se na něj Květa, „proč jsou mužský nevěrný?!“ „Jo,tak to je teda nerozluštitelná záhada. Nemáš tam něco lehčího?“ odpověděl jí rozverně Marek.

„To je dobře, že jdeš,“ řekla mu Saša, „volala mi Majka, kdy vlítneš na tu záhadu na Housce. „No už se chystám na startovní dráhu. Pozítří bych mohl vzlítnout,“ odpověděl ji Marek. „Říkala, že čas na zkoumání máš jen ráno do 10 a pak až odpoledne po pátý, akorát v pondělí máš celej den, to mají zavřeno. Musíš respektovat návštěvní hodiny,“ dodala Saša. „Ok,“ řekl Marek.

„No aspoň ti nehrozí, že tě znásilní záhadná blondýna, když budeš zašitej na hradě,“ řekla mu Květa. „Jaká záhadná blondýna?“ zeptal se Marek.„No ta co znásilňuje chlapi. Teda spíš jejich mužské ego. Ty nečteš noviny? zeptala se ho Květa a ukázala na noviny rozložené na stole, kde bylo na hlavní straně palcovými titulky napsáno: Další oběť záhadné blondýny!!!!

„Čtu“ odpověděl Marek, „ale tohle jsem nečet, myslel jsem, že to jsou jen takový bulvární psychožvásty pro naivky, co skočej na všechno.“„No to bych neřekla. Možná je to ta pravá záhada pro tebe,“ řekla ironicky Saša.„Možná bys měl Housku odložit a věnovat se záhadné blondýně,“ popíchla ho i Květa, když mu podávala noviny.

„Ukaž,“ řekl Marek s úsměvem a začal číst článek o dalším případu muže, který ztratil své já a začal se chovat úplně opačně než předtím. Problémy začal mít od té doby, co strávil noc s neznámou blonďatou krasavicí, s níž zažil fantastický sex. Markovi během čtení pomalu tuhl úsměv na rtech.  Sakra to je jako by to psali o Rosťovi. Jenomže Rosťa si na nic nestěžoval, byl se svou změnou spokojenej, proběhlo Markovi hlavou.„No možná na tom něco je,“ řekl zamyšleně, když dočetl článek.„No tak si dej pozor na blondýnky,“ varovala ho ironicky Květa. „No ale, podle vyjádření toho psychologa jde ta blondýna především po testosteronovejch samcích. Ješitnejch, agresivních, bezohledných kariéristech. Takže ty takovej hodnej skromnej chlapec se nemusíš bát,“ uklidňovala ho s úsměvem Saša „Tak to mám štěstí, anebo smůlu a přijdu o fantastický sex?“ řekl ironicky Marek a všichni se zasmáli.„Tak kočky, já musím letět,“ řekl náhle Marek a vyrazil ze dveří kanceláře.

 

 

Na cestě k výtahu vytáhl mobil a zavolal Rosťovi.„Čet si dnešní Doksan?“ vyhrkl Rosťu, když se mu ozval v telefonu. „No čet a co má bejt?“ zeptal se udiveně Rosťa. „Čet si ten článek na titulní straně?“ ptal se Marek. „No jasně“ odpověděl stále nechápavě Rosťa. „No a co na to říkáš?“ zeptal se nedočkavě Marek. „A co bych měl na to říkat?“ ptal se dál udiveně Rosťa. „Ta krásná blondýnka ti nic nepřipomíná?“ ptal se vzrušeně Marek. „No připomíná, ale to přeci nemusí být ta samá,“ odrazil jeho podezřeni Rosťa. „Ne? A nezměnil si náhodou svý názory po noci strávený s ní?“ zeptal se ho rázně Marek. „Ty si magor! Já nezměnil svý názory. Jen říkám, že i manželství má pro chlapa výhody, když si to umí zařídit a s tím nemá žádná blondýna nic společnýho, to je moje rozhodnutí,“ opověděl naštvaně Rosťa. „Aha tak soráč. Já jen, že mi tě ten článek silně připomněl. To jsem si oddech, že ses nestal další obětí záhadný blondýny,“ řekl Marek a ukončil hovor.

 

No jo, Rosťa si evidentně nechtěl připustit, že by někdo jiný rozhodl, nebo měl vliv na jeho život, pomyslel si Marek.

 

 

 

Předchozí díl: http://formankova.blog.idnes.cz/c/12452/Tajemstvi-zahadne-lucistnice-3dil.html#t2

 

Tajemství záhadné lučištnice 6.díl 

http://formankova.blog.idnes.cz/c/12579/Tajemstvi-zahadne-lucistnice-6dil.html#t2 

 

A co v noci neslyšela jste někdy hlasy, kroky, řinčení řetězů?“ vyptával se dál.

 

 

 

Všechny díly zde: http://formankova.blog.idnes.cz/r/4798/Povidky.html

 

 

Vyšlo na www.babinet.cz

Autor: Hana Formánková | pátek 5.10.2007 8:17 | karma článku: 15,15 | přečteno: 2051x
  • Další články autora

Hana Formánková

Dobré rady, jak se nakazit chřipkou aneb prudiče děti neposlouchají, zkuste to jinak

Pamatujete si, jak vás rodiče stále prudili: nechoď bos, už máš zase holý záda, vem si šálu, čepici, nepij tu studenou colu apod.? A vzpomínáte si, jak vám s tím šli na nervy?

18.11.2018 v 14:40 | Karma: 10,18 | Přečteno: 623x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

DVD recenze: Professor Marston & the Wonder Women

Zvrhlíci nebo pravda o skrytých sexuálních touhách? Popírání lesbické lásky nebo život bez přetvářky? Zapovězené dilema z první poloviny 20.století se nám může zdát zbytečné v době reklam na bombastické orgasmy, můžem hned apod.

14.5.2018 v 22:40 | Karma: 11,00 | Přečteno: 402x | Diskuse| Kultura

Hana Formánková

Sbohem Kryštůfku Robine - film, který jste nemohli vidět v kinech

Životopisný rodinný příběh Alana Alexandra Milnea - autora Medvídka Pú nebyl promítán v kinech a vyšel pouze na DVD.

9.4.2018 v 10:00 | Karma: 12,23 | Přečteno: 484x | Diskuse| Kultura

Hana Formánková

Prezident Drahoš naši společnost nespojí

V předvolebním boji před druhým kolem prezidentských voleb jde především o nerozhodnuté voliče a protože voliči se často řídí emocemi, vytáhl Jiří Drahoš do boje umělecký kalibr.

25.1.2018 v 11:30 | Karma: 37,33 | Přečteno: 1229x | Diskuse| Společnost

Hana Formánková

Kocourkovský protikuřácký zákon

Tak nám začal od 31. Května - symbolicky na Světový den bez tabáku – platit protikuřácký zákon, jehož smyslem je omezit počet kuřáků a chránit personál a návštěvníky - nekuřáky barů, restaurací apod. před pasivním kouřením.

16.6.2017 v 9:30 | Karma: 35,10 | Přečteno: 1610x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka