Sexuální harašení je pro kariéristky skvělou zbraní

I když zákon o sexuálním harašení má chránit především něžné pohlaví před obtěžováním chlípných šéfů, v některých případech stávají oběťmi muži, aniž to tuší. 

O. Formánek

Sexuální harašení je velice účinnou zbraní pro ženy, které využívají svých vnad a tedy i mužské slabosti ke svému pracovnímu postupu či osobnímu prospěchu. Mnohé sekretářky a asistentky si vstřícným postojem k sexuálnímu harašení svého šéfa, vybudovaly kariéru, nebo si ho dokonce odvedly až oltáři.

Sexuální kariéristky moc dobře vědí, co s muži dělá kus odhaleného ženského těla a dnešní módní erotické trendy propagující skoro nahotu, této provokací skvěle nahrávají. A dokonce jim i poskytují alibi, že vlastně ze sebe nedělají sexy návnadu, protože jen drží krok s módou.

Jenomže módně a dobře se může žena oblékat i bez sexy provokace. Kvůli komu chce vypadat sexy? Kvůli sobě, aby vzrušovala sama sebe? K tomu aby se cítila krásná, nemusí přeci vypadat sexy. Pokud se žena oblékne sexy, sleduje tím lovecký záměr - klade návnadu pro muže.

Muži svými loveckými instinkty vycítí, kdy se kořist nabízí. (Samozřejmě ne vždy, existují i tací borci, na které se žena podívá a už mají pocit, že je chce). Jak říká staré české přísloví: když fena nedá, pes nebere. Pokud se nejedná o chlípného šéfa či kolegu, anebo Casanovu, muži zpravidla na zteč bez podnětu nevyráží, protože se bojí odmítnutí. A proto i žena dokáže mimo chlípníků usměrnit lovce do patřičných mezí včetně Casanovi, když o ně nemá zájem.

Zákon o sexuálním harašení lze snadno zneužít nejenom jako pomstu nenáviděného šéfa či kolegy, ale i jako lék na zlomené srdce. Jestliže ona ho provokuje, on se chytí, a pak ji nechá, může se stát z původní kořisti chlípným útočníkem. Jak se má potom bránit proti takovému nařčení? Považuje se provokace ženy za polehčující okolnost, či za alibi muže? A jak ji lze dokázat? Jak se mají bránit šéf či kolega provokativním návnadám ženské nahoty doprovázené slovním flirtováním a smyslnými pohyby?

V bankách už pány před sexuálním harašením ze strany dam chrání, aniž by to bylo jejich úmyslem. Nahota se považuje za neseriózní, a tak kvůli seriózní prezentaci firmy zatrhli dámám sexuální provokaci zavedením předepsaného oblečení: pánové obleky, dámy elegantní kostýmky. Předpis dokonce nařizuje i v těch nejparnější dnech nosit punčocháče.

A nakonec i pánové jako lovená kořist mohou vytasit zákon na svou obranu, když oděv žen nebude dostatečně zakrývat jejich vnady. I vykukující tanga zezadu z kalhot se mohou stát důvodem k žalobě.

Záleží jen na mužích, čemu dají přednost, zda soustředění se na práci či vizuální stimulaci pohledem na poodhalené půvaby ženského těla.

 

Nejčtenější článek: Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

http://formankova.blog.idnes.cz/c/12270/Vem-si-me-aneb-jak-slepice-bojuji-kohouta.html#t2                

Nejvyšší karma: Záchodová štětka do vagíny nepatří

http://formankova.blog.idnes.cz/c/35716/Zachodova-stetka-do-vaginy-nepatri.html    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Formánková | úterý 20.5.2008 8:36 | karma článku: 22,95 | přečteno: 4476x