Prima family a Fischer nebodovali

Duel mezi Milošem Zemanem a Janem Fischerem, který vysílala Prima Family 4.1.2013 byl zhodnocen politology i čtenáři několika internetových serverů jako totální prohra Jana Fischera.

Jan Fischer, který se jako šéf úřednické vlády jevil občanům jako inteligentní a moudrý člověk, se ukázal v duelu jako ješitný sebechválící Jájnek. Jak se ukázalo, když mu o něco jde, chová jako náš standardní politik – fráze a vychloubání se.

Z jeho projevu bylo jasné, že zvolil americký styl prezidentské kampaně s týmem poradců, kteří mu nakukají, co má říkat. Jakmile však byl konfrontován se spontánní reakcí, jeho projev velice drhnul a s naučenými frázemi nevystačil. Komu není shůry dáno, tomu ani tým poradců nepomůže.

Prima family také nebodovala

Avšak nejen Jan Fischer nezabodoval ale i samotný pořad . Takto postavený formát s publikem vyžaduje zkušeného moderátora, který nejen rozhovory zkušeně vede, ale zvládne i reakce publika. Což evidentně Jan Punčochář nezvládal. Pokřiky z publika ho vyváděly z míry a diváci 2x museli tleskat znova, protože tleskali, kdy neměli a tak potleskoměr nezaznamenal jejich reakci.

Potleskoměr v roli šaška

Pořad sliboval divákům, že se mají především bavit. Roli šaška zde zdatně zastal potleskoměr, který byl k ničemu, protože počet příznivců obou kandidátů byl jasně stanoven počtem 200 míst. Šlo tedy akorát o to, kdo dělal větší kravál. A paradoxně větší kravál dělali příznivci Fischera. Jenomže ne všichni lidé z tohoto tábora byli skalní fanoušci Jana Fischera. Mezi nimi se nacházelo 40 dobrovolníků, kteří dostali zaplaceno 800,-Kč za podporu Fischera, protože jeho příznivci se nedostavili v počtu 200 lidí.

Jestliže chtěli tvůrci tohoto pořadu souboj hodnotit, odpovídající měřitelnou hodnotou by bylo hlasování televizních diváků a ne potlesk místních příznivců jednotlivých kandidátů. A tak jedinou zábavu poskytly divákům bonmoty Miloše Zemana.

Když dva dělají totéž, není to totéž. Ne každý moderátor umí tento formát pořadu zvládat tak jako Michaela Jílková.

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Formánková | pondělí 7.1.2013 8:30 | karma článku: 25,27 | přečteno: 3484x