Přeběhlíci jděte od válu

Jak se ukazuje strana Věcí veřejných posloužila jako odrazový můstek do vysoké politiky nejen kariéristce Kočí, která je zradila v domnění, že získá vyšší post a větší moc, ale i Karolíně Peake.

Když počátkem dubna na výzvu grémia VV odmítla podat demisi, bylo jasné, že jí jde o koryto. Lže, jako když tiskne stejně jako Kristýna Kočí, asi také považuje lid za  tupé ovce a myslí si, že jí skočí na falešnou tvář charakterní hrdinky.

Hlavním důvodem pro její odchod ze strany bylo nedávné rozhodnutí VV vyvolat vládní krizi.

Nejdříve odmítla podat demisi, protože nesouhlasila s vyvoláním vládní krize a za pár dní ji sama vyvolala, aby se udržela u koryta.

Mezitím si připravila si  půdu - tedy zradu 7 dalších poslanců ze strany Věcí veřejných, aby mohla založit svojí platformu a hned s ní běžela za Nečasem.

Jistě není náhodné, že obě kariéristky koketovaly s ODS. Peake  byla členkou ODS a Kočí ve spolupráci s nimi chystala puč proti Bártovi.

Přeběhlice Peake

Peake v komunální politice přeběhla v roce 2007 od ODS k VV a nyní zase dolézá k ODS.

Je jasné, že strana VV byla zneužita několika kariéristy, aby  se dostali ke korytu, a to VV podrazilo nohy.

Stalo se v naší krajině zvykem, že o existenci vlády rozhodují přeběhlíci. Osud vlády visí na jednom zrádcovském hlasu jenom proto, že zrádci, kteří byli zvoleni za určitou stranu v ní nemusí setrvat. Mohou se paktovat s kým chtějí a pořád zůstávají u koryta.

Proto také mohla být zneužita nejen strana VV, ale zároveň hlasy občanů. Občané volí strany, díky nimž se pak jednotlivci dostanou ke korytu.

Pokud poslanci tuto stranu opustí, měly by opustit i svůj post, protože nebyli voleni jako jednotlivci – nezávislí, ale v rámci strany. Ani preferenční volební hlasy by jim nebyly nic platné, kdyby nezískala potřebný počet procent na vstup do sněmovny celá strana.

Podraz Karolíny Peake není tedy jen na VV, ale i na voliče VV a ti by měli mít možnost ji odvolat. Opustila stranu, ať tedy opustí i sněmovnu a spolu s ní i další zrádci VV.

Kdyby u nás platila tahle pravidla, nemohli by přeběhlíci vyvolávat vládní krize.

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Formánková | čtvrtek 19.4.2012 10:42 | karma článku: 42,30 | přečteno: 5587x