Podivné počínání poslance Škárky

Počínání poslance Škárky zdá se mi poněkud podivné. Nejdřív se před novinářkou z týdeníku Respekt rozpovídá o podplácení některých poslanců VV, jako by se svěřoval své intimní přítelkyni ve slabé chvilce. Pak přispěchá s naivní výmluvou, že se domníval, že novinářka si rozhovor nenahrává a práskne i sám sebe z pobírání "obnosů" ve výši poslaneckého příjmu, kterému údajně nosili poslanci Babák a Vysloužil v obálce.

www.n-e-z.cz

Po zveřejnění onoho choulostivého záznamu, jako by ho na chvíli osvítil "poslanecký" rozum, začal klasicky zatloukat a prohlásil, že si z novinářky chtěl vystřelit, a proto ji mystifikoval. Ovšem fakt, že jej nahrávala bez jeho vědomí, za což by každý jiný poslanec uvrhl novinářku a s ní všechny novináře na pranýř za nezákonné použití "odposlechu" ho nechal zcela chladným.

Po té jako by ho chytil záchvat sebekritiky, prohlásil v úterý 4.4.2011, že peníze skutečně dostával a dokonce práskl kolik - každý měsíc po 55 tisících a před týdnem prý obdržel od ministra dopravy Víta Bárty v bytě 170 tisíc.

Ve středu pak ho postihl záchvěv "poslaneckého" rozumu a ve snaze zmírnit následky svého trestného činu - braní úplatku, upřesňoval, že 55tisícové sumy přijímal jako satisfakci za výkon místopředsedy. Jako úplatek prý vnímal až 170 tisíc korun od Bárty.

Záhy ho však pravděpodobně popadl amok nesvéprávnosti, když prohlásil, že svá prohlášení prý popíral, protože si myslel, že zveřejnění nahrávky bylo pod taktovkou Bárty ve spolupráci s Respektem. Pravděpodobně zrovna trpěl utkvělou představou, že i Bárta chce pomocí reflexu prásknout sám sebe z dávání úplatků. A možná trpěl i utkvělou představou, že je sledován, do auta mu prý někdo nainstaloval monitorovací zařízení a přes den jej pronásledovala dvě auta.

Své podivné počínání pak téhož dne korunoval podáním trestního oznámení, které se týká podivných praktik strany VV. Není jistě náhodné, pokud někomu připomínají činy pana poslance Škárky přísloví - zloděj křičí, chyťte zloděje.

Veletoče hodné města Kocourkova, které učinil během pár dní poslanec Škárka - práskne se, popře to, zase se práskne, vymlouvá se, práskne se, vymlouvá se a nakonec se zase práskne - vyvolávají zcela logickou otázku: Proč někdo, kdo bere několik let úplatky, najednou práskne sám sebe, že bral úplatky? Těžko uvěřit, že by tak učinil v záchvatu poctivosti.

Rozumné vysvětlení vycházející ze znalosti praktik našich politiků nabízí 2 nejpravděpodobnější odpovědi. Buď panu Škárkovi někdo z VV šlápl na "kuří oko", nebo někdo panu Škárkovi zaplatil víc, aby rozvířil kauzu kolem praktik VV. Jen naivka by si mohl myslet, že podivné stranické praktiky se odehrávají jen u VV. Takových kauz z jiných stran už tady bylo a nikdy nic z toho nebylo. Možná spíš bylo potřeba v současné skandální atmosféře jiných stran, taky něco vytáhnout na Věci veřejné, aby měly vlastní starosti a neměly čas zasahovat do řešení afér jiných stran. Za kolik nebo za co byl pan Škárka ochotný se nejen prásknou, ale ještě se vystavit veřejnému výsměchu, to se asi nikdy nedozvíme.

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

Autor: Hana Formánková | čtvrtek 7.4.2011 10:57 | karma článku: 19,58 | přečteno: 2131x