Nahota Jiřiny Bohdalové zločin proti lidské důstojnosti

Co jsme to za lidi? Na jedné straně dotčeně řešíme, zda kamery na pracovišti či bezpečnostní kamery na veřejnosti nezasahují příliš do našeho soukromí. Na druhé straně hltáme nejintimnější soukromí jiných v televizních pořadech typu Vyvolení či bulvárním tisku.

www.akir.name

A bulvár profituje právě z intimního života veřejně známých lidí. Dokud propírá soukromí celebrit, které sexuálními skandály a jinými trapnými excesy na sebe upozorňují, aby se o nich psalo, bere to společnost jako nutné zlo ziskové morálky, která se neštítí ničeho.

Ovšem pokud zasáhne do soukromí oblíbené a vážené herečky, která nemá zapotřebí na sebe upozorňovat primitivními provokacemi, to už je zločin proti lidské důstojnosti, degradace úcty k člověku a devalvace lidského práva na soukromí do kategorie zvrhlého zboží.

Co jsme to za lidi?

Samozřejmě, ne každý si koupí bulvár, vydělávající na nahotě Jiřiny Bohdalové, ale pořád si ho koupí dost lidí, aby se bulváru obscénnost mnohonásobně vyplatila. Kdyby ne, nepoužil by tuto nechutnou kauzu jako hlavní reklamní tahák.

Kde skončí lidská chlípnost, na níž se dá tak dobře vydělávat?

Budou snad paparazzi instalovat tajně kamery na WC do hotelů, aby nachytali hvězdy ve chvíli nejintimnější? Záleží jen na lidech, jak dlouho budou platit bulváru za pokleslost.

Co jsme to za lidi?

Když chceme, aby ostatní respektovali naše nejintimnější soukromí, neměli bychom respektovat i my nejintimnější soukromí ostatních?

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

http://formankova.blog.idnes.cz/c/35716/Zachodova-stetka-do-vaginy-nepatri.html  

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta  

http://formankova.blog.idnes.cz/c/12270/Vem-si-me-aneb-jak-slepice-bojuji-kohouta.html#t2    

Autor: Hana Formánková | pondělí 16.6.2008 8:00 | karma článku: 24,47 | přečteno: 4445x