Miluji tě, já tebe ne

Ač ženy touží být od svých drahých neustále ujišťovány o jejich lásce a často je trápí dotazy: „Miluješ mě?“, muži se zdráhají tuto větu vyslovovat. Jsou přesvědčeni, že jako důkaz o jejich lásce stačí, když to jednou už své drahé řekli.

O. Formánek

Za další láskyplný důkaz považují fakt, že s ní stále jsou. Kdyby ji nemilovali, nebyli s ní. Ovšem tento důkaz trochu hapruje, protože spousta mužů žije s ženami, které nemilují, tak to aspoň tvrdí svým milenkám.

Ovšem musím se mužů v tomto případě zastat. Občas by sice mohli svým drahým jako důkaz své nehynoucí lásky zopakovat: „Miluji tě,“ ale s vyznáním by se mělo zacházet jako se vzácným kořením.

Důkazem je nová vlna, která k nám přišla, po revoluci z USA. V amerických filmech totiž používají "miluji tě" už jako pozdrav. Skoro každý telefonický rozhovor či loučení končí sloganem: „Miluji tě,“ – „Já tebe taky.“

Fádní zdravice už pronikla do našich filmů. Nevím sice, jak moc pronikla mezi lid, ale zásadně jsem proti tomu, aby se vyznání lásky zneužívalo a stal se z něj pozdrav, jehož význam už nikdo nevnímá.

Zrovna tak, jako když si říkáme - Dobrý den – nevnímáme, že vlastně někomu přejeme dobrý den a bereme tento pozdrav jen jako projev slušnosti.

Ano v Americe zavedli místo pozdravu – miluji tě, a tak ho používají jako automatický slogan i lidé, kteří se podvádí, nebo nenávidí. Z vyznání lásky se stal falešný a neupřímný slogan.Ztrácí tak svůj původní význam. Americké filmy vyznání tak zprofanovaly, že kdyby se ve filmu na konci telefonního rozhovoru ozvalo: „Miluji tě - já tebe ne,“ nebo „Nemiluji tě, - já tebe taky,“ tak by si možná diváci ani ničeho nevšimli.

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

http://formankova.blog.idnes.cz/c/35716/Zachodova-stetka-do-vaginy-nepatri.html  

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta  

http://formankova.blog.idnes.cz/c/12270/Vem-si-me-aneb-jak-slepice-bojuji-kohouta.html#t2    

 

Autor: Hana Formánková | úterý 22.7.2008 9:44 | karma článku: 22,93 | přečteno: 3772x