Jsem feministka a veřejně se k tomu přiznávám

A nejenom proto, že nesháním chlapa, a tudíž se nepotřebuji lísat do přízně mužů, ale také proto, že být feministkou není nic protizákonného či nemravného ani vulgárního.

O. Formánek

Přestože feminismus vznikl na základě diskriminace žen ve společnosti, hnutí za rovnoprávnost žen, jak je feminismus definován, hnulo myslí některých odpůrců ženské rovnoprávnosti natolik, že považují feministky za amazonky bojující proti nenáviděným mužům. Nám ženám, které se nestydíme za svou rovnoprávnost, tak nadávají do feministek.

Feministka je zlá, sexuálně neukojená ženská, která se mstí mužům za to, že nemůže sehnat chlapa. Když nás feministky takto puncují pánové, kteří se nemohou vyrovnat s emancipací, to by se dalo ještě pochopit. Ovšem, když nás takto osočují i ženy, které samy využívají rovnoprávnosti, kterou jim přineslo feministického hnutí, to už je vrchol absurdistánu, nebo spíš falešná hra na hezkou, poslušnou ženušku. Asi si neuvědomují, že bez revoluce feministek, by jen těžko měly stejná práva jako muži a mohly by se seznamovat akorát tak s technickou obsluhou automatické pračky či kuchyňských robotů.

Ano jsem smířená s tím, že jsem hnusná feministka, která místo toho, aby byla uvázaná na řetězu u sporáku a pračky, si dovolí nejenom sednout k počítači, ale dokonce psát nesmysly o chlapech a ještě je publikovat. A co je vrchol, že si dovolím kecat i do politiky.

Nevím, jak jsou na tom ostatní kolegyně feministky, ale já pokaždé, když pověsím vyprané prádlo a poklidím okolo sporáku, přetrhnu řetěz a běžím k počítači plácat své nesmysly o chlapech a politice.

A představte si, že ty moje hnusný feministický bláboly čtou i muži, kteří mi nenadávají do feministek a dokonce se mnou i někdy souhlasí. Jak je to možný? Že by byli inteligentní a netrpěli patriarchálním komplexem? To asi ne, to budou asi fuj feministi, stejně jako já jsem fuj feministka.

A navíc jsem ještě drzá, protože veřejně prohlašuji: „Jsem feministka a nestydím se za to, protože považují rovnoprávnost žen za spravedlnost. Stydět by se měli mizogyni, sexisti a ženy, které plivají na feministky, přestože samy využívají emancipace.  

Autor: Hana Formánková | čtvrtek 13.9.2007 8:01 | karma článku: 23,22 | přečteno: 3172x