Dobré rady, jak se nakazit chřipkou aneb prudiče děti neposlouchají, zkuste to jinak

Pamatujete si, jak vás rodiče stále prudili: nechoď bos, už máš zase holý záda, vem si šálu, čepici, nepij tu studenou colu apod.? A vzpomínáte si, jak vám s tím šli na nervy?

V pubertálním období jste prudiče přímo nesnášeli a v dospělosti jste je otráveně upozorňovali, že jste svéprávní a umíte posoudit sami, jestli si máte vzít čepici nebo šálu apod. Jenomže, když jste stali rodiči, tak z vás starost o děti udělala stejné prudiče, jako byli vaši rodiče. A i u vašich dětí dopadají varovná pruzení na neúrodnou půdu. Když pak dítě nastydne, nepomáhá ani zlaté české přísloví: chybami se člověk učí a vaši výčitku: „Vidíš, já jsem ti to říkala,“ děti přímo nesnáší, stejně jako jste ji nesnášeli vy.A právě vy, byste se měli poučit z chyb vašich rodičů a vědět, že jste dělali pravý opak toho, co vám říkali a vaši potomci dělají totéž.

Zkuste pravý opak, tedy návod, jak se nejlépe nastydnout anebo nakazit chřipkou.

Vaše varování by se mělo změnit v doporučení a znít zcela opačně: Především v přechodu léta do podzimu vaši potomci mají stále léto a podceňují chladná rána i večery a při začínajícím jaru přeceňují stoupající teploty na venkovním teploměru.

V tomto období by se vaše doporučení mělo nést v duchu: Moc se neoblíkej, neber ponožky a vem si sandály, ať pořádně prochladneš, nastuzení od nohou je to nejlepší.

Dej si ledovou colu, máš ji v lednici a přidej si do ní led, ať se pořádně podchladíš, z toho můžeš mít nejen prima kašel a rýmu, ale i angínu.

Pubescentům připomínejte, že nejlepší je chodit ven s mokrou hlavou, aby si ji nefénovali, protože jedině tak si uženou krásnou rýmu i se zánětem nosních dutin.

V zimě pak přitvrďte a doporučte jim, aby se vítali pusinkováním se svými kamarády, kteří smrkají, kýchají kašlou, nebo je bolí v krku a trávili s nimi co nejvíce času. Jen tak se můžou spolehlivě pořídit kašel, rýmou, chřipku či angínu. Pokud ani tato nákaza nepomůže, můžou pít z jedné sklenice nebo hrnku.

A připomínejte jim, aby zásadně nenosili šály, čepice, rukavice a z vyhřátých místností vybíhali několikrát denně ven bez bundy či kabátu a nejlépe zpocení. Jen tak si mohou uhnat i bezva zápal plic.

Všechna předchozí doporučení ještě doplňte varováním před užíváním vitamínu C a užíváním léků při prvních příznacích chřipky, což by mohlo způsobit, že by posílili svou imunitu a anebo zarazili chřipku či nastuzení, než by se stačily pořádně rozjet.

Také jim oznamte radostnou zprávu, že viry a bacily se na setkání s nimi těší, protože milují lidičky, kteří se chovají podle vašich skvělých rad.

Varování!

Tuto metodu nepoužívat na děti a pubescenty, kterým se nechce chodit do školy.

Zdroj foto: O.Formánek

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Formánková | neděle 18.11.2018 14:40 | karma článku: 10,18 | přečteno: 623x