Ach, Jirka je báječný muž, vzdychá Petra

Óda na manžela, kterou zveřejnila na svém blogu Aktuálně.cz Petra Paroubková, dojme možná čtenářky červené knihovny či fanynky Danielle Steel, které mají rády iluze. 

O. Formánek

Ovšem čtenáře realistu nedojme ani Jirkova pozornost ani galantnost, s níž přebírá na dovolené všechny denní povinnosti.  

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/petra-paroubkova.php?itemid=7134 

Čtenář realista si nesedne na zadek z faktu, že Jirka vstává první, plave a cvičí, něžně vzbudí Petru a ještě běží se psem ven.

Čtenář realista totiž vidí v idylce Paní Petry zásadní rozpor: Například, že pes musí s venčením počkat, než si Jirka zaplave, zacvičí a pak ji něžně vzbudí. Každý pejskař ví, jak pes trpí, když potřebuje vyvenčit, a proto má přednost před plaváním, cvičením i něžným buzením. 

Čtenář realista nad Jirkovou pozorností dojetím nevzdychne. Naopak. Při představě, jak Jirka odhazuje telefon a přelítává deset metrů jako superman, aby Petře pomohl se slunečníkem, propadne realista záchvatu smíchu.  

Petra Paroubková napsala Ódu na manžela: Laškuje a vypadá báječně

Čtenář realista nepodlehne ani shovívavému pochopení pro paní Petru, která svůj srdceryvný výlev o Jirkovi svádí na nával hormonů endorfinů způsobený jiným stavem. Realista si totiž všimne, že v závěru článku paní Petra vliv endorfinů popírá a tvrdí, že její muž je báječný i bez návalu endorfinů.  

A při následující větě, v níž si čtenář realista přečte pravý význam, tedy že Jirka je člověk milující svou práci a své voliče, je realistovi už všechno jasné.: Tady vůbec nejde o endorfiny, ale o propagační tah, jak zapůsobit na emoce žen a získat hlasy pro báječného Jirku. 

Paní Petra si zahrála na naivní blondýnu milující svého báječného muže. Jistě najde u naivek ohlas. Ale zcela jí uniklo, že někteří čtenáři mají místo sexy mozku rozum a její průhlednou hříčku prokouknou.  

 

 

 

 Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta  

Autor: Hana Formánková | pátek 17.7.2009 9:10 | karma článku: 42,79 | přečteno: 12269x