Připravte se na hory, vraťte život svým lyžím

Tak schválně, kdy jste naposledy viděli své lyžařské vybavení? Hádám, že na začátku jara při jeho úklidu do sklepa. Teď je čas rychle ho vytáhnout zpátky na světlo světa, ať se dostane do formy dřív, než napadne první sníh.

Ideální by bylo, kdyby si servis vaše lyže či snowboard odbyly už po konci zimní sezony, snížili byste tak riziko jejich poškození. Pokud jste tak neudělali, je nejvyšší čas to udělat nyní a to nejlépe v autorizovaném servisu, kde vám kromě kvalitní práce vystaví také stvrzenku pro pojišťovnu, kterou můžete využít například pro lyžařský zájezd.

Za běžnou opravu ve ski servisu zaplatíte do 250 Kč a máte jistotu kvalitního stavu vašeho vybavení. V případě větších škod se musí lyže přebrousit a odstranit poškozená část. Často dochází ke korozi kovových částí. Ta vzniká při zvýšené vlhkosti. Proto je základem mít lyže a veškeré vybavení v suchu. Velký servis stojí běžce kolem 400 Kč.

Důkladné ošetření platí také pro helmu nebo lyžařské boty. Na nich snadno vznikne plíseň a její odstraňování je dost problematické. Když už se tak stane, použijte Savo proti plísním, nechte důkladně vyschnout a následně přeperte v ruce šetrným prostředkem.

A abyste na horách měli z lyžování co největší radost a ne starosti, potřebují Vaše lyže a snowboardy pečlivě seřízené vázání. Seřízení stojí 100 Kč. Kromě něj a základního servisu si můžete také například vybrousit struktury skluznice na kameni.

Rozhodně však servis lyžařského vybavení nepodceňte. Rozhoduje nejen o komfortu vaší jízdy, ale také o vaší bezpečnosti.

Důležité rady pro údržbu lyžařského a snowboardového vybavení

  1. Uchovávejte lyže a snowboard v suchu
  2. Neriskujte, využijte odborný servis
  3. Zkontrolujte si seřízení vázání
  4. Vezměte si v servisu potvrzení pro pojišťovnu
  5. Udělejte servis lyží nebo snowboardu hned po zimní sezóně
Autor: Michal Folkman | pondělí 14.10.2013 10:56 | karma článku: 8,70 | přečteno: 557x