Dožeňte novoroční předsevzetí, aneb jak překonat vlastní výmluvy

Slíbili jste si, že začnete sportovat, vyrážet na aktivní výlety, ale stále jste se pořádně nezvedli ze židle? Znám to sám, kolikrát jsem se musel přemlouvat, abych začal dělat něco sám pro sebe. Za ta léta praxe mám pár vychytávek, díky kterým se zaručeně začnete hýbat i vy a přestanete se vymlouvat.

Venku mrzne? Sportujte doma

Nechce se mi ven, je tam zima. Klasická výmluva, kterou využíváme všichni. Zvlášť, když je venku pod nulou a ještě k tomu se brzy stmívá. Jednoduché řešení: pořiďte si posilovací stroj domů, manželce k televizi postavte běhací pás a sobě jednu z dobře volených posilovacích konstrukcí, která vám umožní řadu cviků. Navíc si na ní bezpečně zadovádějí i vaše dospívající děti.

Konečně padá sníh, jeďte si ho užít na hory

Venku chumelí, v tom se nedá nic dělat. Tahle výmluva vám neprojde. Je škoda sedět doma, když je venku konečně bílo. Děti celé netrpělivé vyhlížejí stavění prvního sněhuláka a vy určitě také někde uvnitř toužíte po lyžařských zážitcích. A pokud vás nelákají jen sjezdovky, vyrazte na běžky. Neznám lepší zimní odpočinek, než si vyjet do nádherné zimní krajiny čerstvě vyjetou stopou.

Výlety v únoru? Letošní zima je tomu předurčená

Na lyže není sníh a na kolo je zima. Ale kdepak, na horách už trochu sněhu je a v nížinách a ve městech to díky teplejšímu počasí vypadá jako na jaře. Využijte toho, počkejte si na teplejší den a vyrazte na rodinný výlet. Nasaďte treckingovou obuv, jeďte si vyšlápnout nejbližší divy přírody ve vašem okolí. Sedněte do cyklistického sedla a projeďte se po oblíbených cyklostezkách podél řeky. Děti kolo milují a my dospělí jsme občas také jako děti, takže i my se u toho dokážeme skvěle bavit.

Dobrodružství jsou bezva zážitky, ale nezapomínejme na bezpečnost

Co by se nám mělo stát. Tohle bývá poslední věta před úrazem. Dovádění na sjezdovkách, nezapomenutelná jízda na bruslích nebo na kole. Každý máme dobrodružství spojené s něčím jiným. Nezapomínejme ale na jednu zásadní věc, na bezpečnost. Zvlášť u dětí se bohužel tato věc stále podceňuje, přitom právě děti bývají při nebezpečných pádech bezmocné. Helma, chránič páteře nebo obou končetin, to jsou základní možnosti bezpečného vybavení. K tomu můžeme doplnit odrazky a kvalitní osvětlení na kolo, které především v zimě plně využijeme.

Shrnutí:

-          Jste líní v zimě sportovat venku? Vezměte si sport domů.

-          Konečně je na horách sníh, užijte si ho dřív, než zase roztaje.

-          Využijte netradičně „jarní“ zimy, vyrazte na rodinný výlet.

-          Bezpečnost nade vše, nezapomeňte chránit své děti před úrazem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Folkman | čtvrtek 13.2.2014 16:00 | karma článku: 5,99 | přečteno: 580x