Za porušení sankcí pokrytecké pokuty.USA ale vyzbrojovat ISIL mohou

Americká administrativa a diplomacie dělá vše pro to, aby si proti sobě postavila všechny dosavadní spojence. Sleduje německé politiky, snaží se infiltrovat jejich výzvědné služby. Ve Francii pokutují banku BNP Paribas miliardami dolarů za porušování sankcí vůči Iránu, s největší pravděpodobností jsou to právě Američané, kteří dodávají kyjevskému prezidentovi Porošenkovi "odvahu" ve vedení totální války proti ruskojazyčným ukrajinským regionům. O snaze zrušit dodávku francouzských vrtulníkových lodí Mistral Moskvě ani nemluvě.

Spojené státy dále v těchto dnech uzavírají s Katarem největší zbrojní kontrakt roku.

Katar od Američanů obdrží nejmodernější vrtulníky a rakety v hodnotě jedenáct miliard dolarů. Emirát platí za úzkého spojence Američanů, třebaže podporuje penězi a zbraněmi islamistické bojovníky v Sýrii i v Iráku, což se rovná fakticky financování terorismu. ISIL je nejbohatší teroristickou organizací, USA ani Katar určitě neprodělají.

A nakonec se budou Spojené státy angažovat i při pomoci Bagdádu, takže příležitost region totálně destabilizovat je dost velká.

Destabilizace regionu obepínajícího Evropu se Washingtonu daří od počátku "arabského jara".

Libye je v troskách, Egypt se potýká s obrovskými ekonomickými a politickými problémy, Sýrie díky americké podpoře "umírněných" teroristů je zničená a vylidněná. Turecko, Libanon či Jordánsko řeší neřešitelnou situaci milionů syrských emigrantů.

Blízko k vypuknutí velmi tragického a krvavého konfliktu má současná situace v Izraeli. Zatímco v Gaze hnutí Hamás odmítá jako zradu jakékoliv příměří a je rozhodnuto stále více a více Izrael ohrožovat raketami, USA a EU rozšiřují mezi své obyvatele nenávistnou protiizraelskou propagandu.

U Palestinců chybí jakákoliv ochota jednat. Bruselem a Washingtonem finančně i hospodářsky podporovaný teroristický Hamás chce vytvořit palestinský stát, ale pouze za předpokladu, že nebude existovat ten izraelský. Jako v Kyjevě....

Dále americký ministr zahraničí Kerry zpochybňuje prezidentské volby v Afghánistánu. Přitom to byli právě Američané, kteří volby pomáhali připravit, realizovat a zajišťovat bezpečnost voličů. Nicméně voliči rozhodli pravděpodobně jinak než si organizátoři představovali. Četnost sebevražedných atentátů s desítkami a stovkami mrtvých se raketově zvyšuje.

To na Ukrajině, tam se to povedlo. Volby nekontroloval nikdo, pár dohlížitelů se prošlo jen po Kyjevě a prohlédlo si památný Majdan. Znemožnění voleb na východě Ukrajiny těm, kteří potřebovali vítězství Porošenka, nebývale vyhovovalo.

Důkazem přesvědčení, že prezident Porošenko plní pouze rozkazy těch, kterým vůbec nejde o stabilizaci situace na Ukrajině a tedy i v Evropě jsou události včerejšího dne :

Kromě rozšíření počtu pozorovatelů budou zřejmě monitoring rusko-ukrajinské hranice zajišťovat bezpilotní létající přístroje. Tento plán potvrdil i předseda OBSE Didier Burkhalter po jednání s Klimkinem a šéfem ruské diplomacie Sergejem Lavrovem.

Ukrajinské MZV prohlásilo, že ruský návrh ohledně rozmístění pozorovatelů OBSE na hraničních přechodech Doněck a Gukovo dezorientuje světové společenství. S tímto prohlášením přišel úřadující ředitel oddělení informační politiky ukrajinského ministerstva zahraničí Vasilij Zvarič. Řekl, že obvinění na adresu Ukrajiny z ostřelování ruské hranice jsou neopodstatněná.

Je velmi pravděpodobné, že se Spojené státy snaží "ochránit" investice těžařské společnosti Chevron na Donbase. Průzkumy ložisek břidlicového plynu v oblasti Charkova zdaleka nedopadl dle představ zainteresovaných, v případě "vyčištění" donbaské pánve jsou šance pro zisk těžařů a politiků mnohem větší.

Opět je v tomto kontextu zajímavá tato informace :

Ukrajinský prezident Petro Porošenko se telefonicky spojil s polským premiérem Donaldem Tuskem, informovala tisková služba ukrajinského prezidenta. V průběhu rozhovoru věnovali Tusk a Porošenko velkou pozornost otázce vytvoření polsko-litevsko-ukrajinské vojenské brigády, mimo jiné se dohodli o podepsání příslušné dohody v nejbližší době. V závěru besedy navrhl ukrajinský prezident Polsku, jak stojí ve zprávě, aby se připojilo k programu vytváření pracovních míst na těch územích v Donbasu na východě Ukrajiny, které kontroluje Kyjev.   

Spojené státy si nedávno se západními politiky připomínali 70. výročí vylodění Spojenců v Normandii.

Současní západní politici měli na tribuně plná ústa hrdinství, zodpovědnosti, vlastenecké hrdosti, morálce a cti.

Jenže mluvili o něčem, co sami neznají.

Natož aby tyto vlastnosti v jejich činech převládaly.

Stydím se za přístup Západu k zajišťování klidné a žitelné budoucnosti. Moc se stydím..... 

 

Autor: Petr Fojtík | středa 16.7.2014 7:36 | karma článku: 33,95 | přečteno: 1253x