Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

USA šmíruje i svoje spojence z NATO, jak jsme se nedávno mohli přesvědčit.

Ovšem špiony svých spojenců, kteří sbírají informace o USA, zavírají. Např. Izraelce.

0 0
možnosti
ZJ

To už tu máme léta a média nám to vtloukají do hlavy, jediný spravedlivý . který se sám dosadil za světového policistu smí kritizovat a trestat svět.

On jest však nedotknutelným.

Proč jen mám pocit, že se propaganda jen otočila, ale změna minimální.

0 1
možnosti
JK

V nedávnej dobe som čítal knihy či články viacerých Američanov, ktorí kedysi "fušovali" do vysokej politiky. Zväčša sú to bývalí poradcovia predchádzajúcich prezidentov. A tí o primárnom ciele zahraničnej politicky hovoria nasledovné:

je to snaha zachovať si dominantné postavenie USA vo svete - za každú cenu. Najlepší spôsob je nepripustiť vznik sekundárneho mocenského, hospodárskeho a politického centra mimo USA. Akonáhle sa niečo také začne formovať, Amíci okamžite začnú oblasť či štát destabilizovať. Je to logické - keď sa v nejakom regióne hryzú medzi sebou, tak nemajú moc síl, energie a peňazí budovať protipól USA. Či je to morálne, je už iná vec.

Preto Rusko tak silno leží Amíkom v žalúdku. 2 štáty nemôžu mať 80 % či 90 % podielu (každý) na celosvetovej moci - to by bol matematický nezmysel. Takže keď význam Ruska rastie, zákonite musí klesať význam USA (zmena váhy ostatných štátov je v čase veľmi mierna). A to Amíci nemôžu strpieť. Nakoniec je to obranný mechanizmus každého živého organizmu - zachovať si svoje status quo a prípadne svoje postavenie ešte zlepšovať.

Bohužiaľ problémom je, že nikdy v histórii nemala žiadna krajina takú politickú, vojenskú a ekonomickú moc ako USA. A predpokladať, že americkí politici nepodľahnú pokušeniu ju zneužiť, je veľmi naivné. Nakoniec príznaky či skôr dôkazy tohto zneužitia sa objavujú každú chvíľu...

Už z princípu nie je dobré, aby mal jeden subjekt také veľké, takpovediac monopolné postavenie vo svete. V každom demokratickom štáte sa moc delí medzi 3 zložky - zákonodarnú, súdnu a výkonnú. Ale v medzinárodnom kontexte to neplatí - tam si USA uzurpujú právo rozhodovať absolútne o všetkom a podľa svojho vlastného uváženia.

Moc korumpuje a absolútna moc korumpuje absolútne.

2 0
možnosti
PF

P17e67t60r 21F71o57j17t98í75k

16. 7. 2014 19:30

Souhlasím. Pak takový BRICS a Euroasijská unie mohou být klidně důvodem k celosvětové devastaci

0 0
možnosti
PB

...... áááá, tak když se řežou mezi sebou, proč je nenakrmit kvérama ? - nebudou mít čas ani náladu budovat chalifát v hranicích, jaký si vytyčili. Co zbude po boji, to se vyčistí dronama a námořní pěchotou. Ešivá si bratři z júesej myslí, že si budou vybírat mezi "umírněnými a méně umírněnými", tak jsou na velkým omylu. Nakonec to stejně smáznou na jednu hromadu a bude vymalováno ..... ale vyžerou si to až do dna !

0 0
možnosti
RK

Už jsem se lekl, že dnes neuvidím ten krásný úsměv ;-D. A Rusové, že by někoho, pane Fojtíku, okupovali?! Taková nehoráznost !!! Vždyť na Krymu, Čečně, Pobaltí, Kavkaz probíhá bratrská pomoc sovětskému lidu ;-D

4 3
možnosti
ZK

Z53d67e95n60a 68K52o58č43í

16. 7. 2014 11:06

to je podle scénáře - a vy zas bijete černochy ;-D?

1 2
možnosti
LJ

Když si vypůjčím jednu větu z Vašho článku tak mi přijde, že : Mluvíte o něčem, co sám neznáte.

4 0
možnosti
VS

Vidím, že panu Olšerovi vyrostla silná konkurence.

4 0
možnosti
TP

Pane autore, zase lžete. USA ISIL navyzbrojovali, nevyzborjují a nikdy vyzbrojovat nebudou

7 6
možnosti
ZK

Z82d41e47n76a 15K75o83č59í

16. 7. 2014 8:28

Mýlíte se oni je bohužel skutečně nepřímo vyzbrojovaly. Finančně se na tom podílí ale také Saudská Arábie. Není pro vás možná tajemstvím, že například z US základen v Turecku byli vyzbrojováni protivládní vzbouřenci v Sýrii, kteří tvoří jádro oněch ISIL.  !!

11 3
možnosti
Foto

J49a58k62u23b 86R53o30t19h

16. 7. 2014 7:46

a) netvařte se, že vám záleží na Izraeli, b) USA ISIL samozřejmě nijak nevyzbrojují, c) stále jste se nevyjádřil k vámi publikovaným lžím (fotografie údajných ukrajinských kráterů po bombardování). Takže - fujtajksl.

9 4
možnosti
JA

J10i87ř74í 53A61l32e98x29a

16. 7. 2014 7:48

Rusák je grafoman, no....

5 2
možnosti