USA žádné jaderné testy nezajímají. Neví, jak se vyvinit z Ukrajiny

Musíme ihned jednat, vzkazuje Washington do Moskvy. Protože Moskva prý již několik let testuje zakázané rakety. A zrovna dnes to vadí tolik, že už toto porušování smluv nesnese odkladu. Vypadá to však spíše na to, že USA jsou už po krk ve vlastní špíně. Že se potřebují s Ruskem domluvit. Jak to tedy povedou dál. Jestli jen sankcemi nebo jestli budou i nějakou tou raketou hrozit. 

Americký prezident Obama asi vůbec nečekal, že příslušníci ukrajinských armád nebo všelijakých gard s největší pravděpodobností sestřelí bez skrupulí malajsijské civilní letadlo. Že si budou chtít svůj žold zajistit jakýmkoliv způsobem.

Mohlo mu být sice příjemné, s jakým vlastenectvím a nacionální hrdostí se Amerikou dosazený kyjevský prezident pustil do národnostních čistek na Donbase. Ale jen do té doby než se stala ta letecká tragédie. A než mu asi ukázali, jaké možné důkazy má Moskva.

A tak se teď na Donbase dělají etnické čistky.

Vždyť i ten armádní ukrajinský analytik Tymčuk tvrdí, že si ukrajinští hrdinní vojáci musí dávat pořádný pozor, protože v dobytých městech totiž zůstávají dosavadní separatisté a teroristé z řad místního obyvatelstva. A že jsou i ozbrojení. V takových chvílích nemůžete sledovat, kdo je kdo....

20000 policistů na Donbase dezertovalo k separatistům. Říkal to Avakov z Charkova, pravá ruka oligarchy Kolomojského. Ale civilisté na Donbase se prý nemají čeho bát. Vlčí runy už čistí dobytá města od plevele....

Obama začíná cítit, že to s Kyjevem Amerika pěkně přepískla. Brusel se sice tak nějak pomaloučku polehoučku staví na stranu amerických odborníků vypomáhajících Kyjevu se selekcí ruskojazyčného obyvatelstva jihovýchodní Ukrajiny, ale to je pořád málo.

Nicméně teď se něco děje....

Moskva asi na Washington něco důležitého má.

Jinak by nehledali Američané tak rychle nějaký důvod, jak se s Rusy sejít a jednat.

O tom, že chtějí jednat o nějakém testu rakety provedeném před několika lety, to jim může věřit jen politický analfabet a naiva.

Tak, milé USA, kdo sestřelil to letadlo? Dokážete to konečně světu?

Nebo si budete pořád chránit ty své zdroje? Aby je někdo náhodou neodhalil?

To že lžete celému světu již po desetiletí, to už vyvrátíte málokomu.

A co uděláte s tou Ukrajinou? Co bude s dolarem jako s rezervní světovou měnou?

O co vám všem vlastně jde?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fojtík | úterý 29.7.2014 14:07 | karma článku: 38,31 | přečteno: 3169x