Šťastné a veselé Velikonoce přejí církvím Mládek se Sobotkou!

Dukovi a spol. posílají naši političtí míroví vyjednavači úžasný velikonoční vzkaz. Protože církve nebyly vůči vyjednávacímu umění sociálně demokratické církevní diplomatky Gajdůškové vstřícné, stihne je boží trest. Tedy, omlouvám se, boží to nebude. Bude to trest Mládkův a Sobotkův.

"Jsou to černoprdelníci nenažraní", sdělil svými slovy a jízlivým úsměvem posluchačům Událostí České televize ministr průmyslu a obchodu Mládek.

Protože naší milé ČSSD schází zoufale finance na plnění jejich předvolebních slibů, jsou schopni čehokoliv. Třeba i danění majetku, který byl jejich komunistickými předchůdci církvím ukraden a státní represí odcizen.

Místo aby jejich "odborníci" určili co nejspravedlivěji hodnotu majetku a výši náhrad, které by co nejpřesněji odčinily komunistické křivdy, tlačí svou politickou silou na populistickou strunu davu a požadují co největší vstřícnost právě té druhé strany, která byla státní represí před šedesáti lety postižena.

Jenže co můžeme chtít po politicích, jejichž jediný um je v přerozdělování cizího, danění zdaněného, čachrování s dotacemi, ve vypisování předem cinklých zakázek či v šikovném doplňování stranických kas státními financemi?

Jak slyším politika oznámit, že když ten druhý není "vstřícný" k mému požadavku (i když Ústavní soud nenašel ve smluvní dohodě o vypořádání státu s církvemi žádné pochybení), tak že tedy politik vymyslí nějakou daň, aby splnil svůj předvolební slib, tak je mi špatně z toho fungujícího státu, který nám byl ČSSD slíben.

Jedná se o totální destrukci morálky. Těmi, kteří by měli naopak ukazovat národu, jak by se měl chovat a žít.

Ono totiž ani tak jen o církve nejde. Jde o politické myšlení a lidskou vyzrálost.

Česká republika se, podle mne, k západní liberální demokracii hlásit nemůže. To prostě a jednoduše nejde.

Alespoň ne prostřednictvím těchto politických "matadorů". 

Takže ještě jednou přeji "hezké" Velikonoce. 

 

Autor: Petr Fojtík | pondělí 21.4.2014 19:43 | karma článku: 27,75 | přečteno: 885x