První vítězství SBU a CIA. Za cenu tří set mrtvých pasažérů?

Už to vypadalo, že "maskirovku" ovládá pouze Moskva. Že největšími experty na mlžení a oblbování jsou pracovníci ruské kontrarozvědky GRU. Ale není tomu tak. Vojenská rozvědka GRU Putina totálně zklamala. Nechala si trestuhodně odposlouchávat telefonní rozhovory. Dokonce aktéři nahraných rozhovorů, které ukrajinská SBU najednou má k dispozici, nepoužívali ani žádné krycí výrazy. Amatéři. Stejní hlupáci jako ta Máša z Facebooku. I Kolibřík s Mazánkem by je mohli školit. 

"Máme BUK", radovali se teroristé v rozhovorech s moskevskými tajnými vojenskými hlupáčky. "Budeme sestřelovat"...

Je až k nevíře, že pouhý den předtím, co někdo "radostně sestřeloval", byly média plné zpráv, jak ukrajinská vojska dostávají od separatistů a teroristů tzv. "na frak". Na Luhansku už byla situace pro Kyjev tak kritická, že už čtyři dny nemohly některé jednotky ani odvážet zraněné. A mrtvé...

V Kyjevě přímo před prezidentským sídlem demonstrovali rodinní příslušníci vojáků proti jejich nasazení na Donbase.

A Porošenko, spolu s SBU stále přes agenturu Unian pouštěli do světa : "Povstalci mají Grady, už mají Strely-10, už mají i BUK...."

Kdo poradil Porošenkovi a kyjevské tajné službě, že by třeba mohli využít dezertující ukrajinské vojáky a poslat s nimi i pár provokatérů? S BUKem?

Aby pak mohli o den později vystřelit z oblasti ovládané separatisty do nebe? Aby dali Obamovi všechny trumfy do rukou?

Tak na tohle žádná vyšetřovací komise nikdy neodpoví. Natož černé skříňky. A ti mrtví pasažéři, ti tuplem ne.

Další stovky mrtvých pravděpodobně splnily svůj účel.

Jednak znovu "oživily" protiruskou hysterii Západu, zlegalizovaly další a další kola protimoskevských sankcí, no a Kyjevu pomohly schovat před veřejným míněním ty tisíce civilistů, co zavraždili a vraždí dále oni.

Nevěřím v tragický omyl.

Důkaz úmyslu mi dal svým projevem americký prezident Obama. Právě tou svojí jistotou......

Autor: Petr Fojtík | sobota 19.7.2014 12:19 | karma článku: 36,66 | přečteno: 2151x