"On-line maskirovku" nevymyslel Putin, ale sama západní média

Ruský prezident Putin prý "školí" svět a stratégové si lámou hlavy, jak pojmenovat to, co se prý pod taktovkou Moskvy na Ukrajině odehrává. Nicméně, ať se děje, co se děje, Putin to prý dělá moc dobře. Tak dobře, že zmatený svět teď neví, kde je dobro a kde "temná strana Síly".... Zato obyvatelé Doněcka, kteří pochodují při demonstraci s nápisy "Save Donbass people from ukraian army", ti něco málo asi tuší.

Dá se docela dobře usoudit, že všelijací stratégové, analytici a následně i Putinem "obelhaná" západní média jsou tím "zmateným" světem, za který se po těch krvavých a vražedných akcích ultranacionalistických soukromých a polostátních kyjevských vojenských sil začínají schovávat, poněkud vyvedeni z konceptu...

A tak než přiznat vlastní hloupost, naivitu, neprofesionalitu a dobrovolné znásilnění Bruselem nařízenou propagandou (tzv. "za hypotéku"), je vždy lepší se vymluvit na nějakou geniálně vedenou "on-line maskirovku".

Anexe Krymu měla z vojenského hlediska jednoduché vysvětlení. Rusko nemohlo nečinně přihlížet ohrožení své strategické přítomnosti v Černém moři na přístupech do Středomoří. Udržení námořní základny v Sevastopolu  bylo pro Rusko z tohoto pohledu nezbytné a nevyhnutelné. Anexí Krymu ale ozbrojená přítomnost Ruska na Ukrajině neskončila. „Na rozdíl od plánovačů vylodění v Normandii Rusko necílí k bezprostřednímu vítězství,“ soudí Applebaumová. „Sledují v reálném čase cíle, které se mění v závislosti na odporu, se kterým se setkávají.“

Opravdu je toto "vysvětlení" respektované analytičky Applebaumové pro média "on-line maskirovkou"?

Během krymského referenda a následném, provedeném z vlastní vůle obyvatel,  připojení k Rusku jsem popsal důvody tohoto vývoje po majdanské tragédii v blogu, který se ptal na to, jaké záruky dostává od EU a USA Moskva z hlediska bezpečnosti vojenského arzenálu černomořské flotily.

Nedostala žádnou.

Naopak Kyjev přesunul své vraždění do z Kyjeva do Oděsy a následně rozšířil po celém teritoriu Donbasu.

Západní štvavá protiruská propaganda, která "vyhecovala" ukrajinské elity, aby daly příkaz k vraždění civilistů, žen a dětí nevyjímaje, má minimálně morální podíl viny na těchto tragédiích. 

To je důvod, čeho se média a všichni ti "stratégové" tak najednou začínají obávat.

Vědí totiž, že i na nich ulpívá velký kus viny.

Za podporu vrahům.

To není žádná "on-line maskirovka". Takhle hryže svědomí, vážení...

Autor: Petr Fojtík | pondělí 7.7.2014 13:16 | karma článku: 34,81 | přečteno: 1597x